Paranormal Activity (2007)

Demand It!

Reviews (5)

TomBroers

Avatar

Paranormal Activity... een gevestigde naam binnen no time in het horror genre.

We hadden natuurlijk The Blairwitch project uit 1999 die met een handheld film een regelrechte horror klassieker scoorde, daarna erg weinig van dit principe meer gehoord. Tot aan deze film, en ik persoonlijk vind het een super manier om horrorfilms te maken. Het geeft toch net dat beetje extra spanning aan een film mee, dat is ook waar deze film het van moet hebben: spanning! Want als je een bloederige of heftige film wil zien kan ik je Paranormal Activity zeker niet aanraden. De film bouwt langzaam op en komt steeds wat meer op gang, de spanning is te voelen en het camera werk bevalt me super. Paranormal Activity weet een sfeertje te creëren waarin de kleinste dingen super groots lijken, de kracht van de film is dat je niet echt weet wat het nu is dat het koppel teistert.

Wanneer ze dieper opzoek gaan naar wat er precies aan de hand is, komt de film beter op gang en word het een echte nagelbijter. Dit is een van die weinige films die je echt aangrijpen en niet meer loslaten. Wat mij betreft een van de beste films van de laatste jaren. Het vervolg mag er ook best zijn, de latere delen heb ik nog niet gezien.

Voor horror liefhebbers is deze film een echte must see, ik vond hem als horror fan écht de moeite waard!

8/10

Rianne

Avatar

Respect dat je met zo'n budget zo'n sterke film kan afleveren.

Oren Peli brengt met Paranormal activity niets nieuws, maar weet precies hoe met het publiek te spelen en slaagt daar met vlag en wimpel in. Wat hij met een aantal praktische effecten, donkere hoeken, openstaande deuren, spiegels en ramen neerzet, is meer dan de meeste high-budget horrors van de afgelopen jaren hebben gepresteerd. Hij zet een ijzersterke sfeer neer en zorgt voor een voortreffelijke opbouw. Het uitgangspunt kan bijna niet simpeler en dan houdt Oren Peli het ook nog eens bij één locatie en twee spelers, Katie Featherston en Micah Sloat, die het fantastisch doen. Hun spel is indrukwekkend naturel en hun relatie en problemen komen realistisch over.
Al met al is minimaler dan Paranormal activity bijna onmogelijk. En toch bereikt Oren Peli dingen waar talloze horrorfilms gigantisch onderuit gaan; een echt enge film neerzetten.

Erg sterke, knap uitgevoerde film, de hype zeker waard. Bekijk de trailer vooral NIET.

VLT

Avatar

Veel van gehoord, voelde mij zowaar verplicht om deze eens te zien vanwege de hype. Heb deze dan ook bekeken op DVD op mezelf. Volgens mij is dat ook de beste manier om helemaal in de film opgezogen te worden. Tenslotte zit je met 400 man in een zaal waardoor je je zowizo veiliger voelt en de spanning zowizo minder is denk ik zo.

vond ik deze film goed? Jahzeker! uiteraard merk je de opzet van the blair whitch project.De handycam stoorde me helemaal niet, het gaf de film iets meer chaos wat bij bepaalde scènes de spanning in de verf zette. De film begon traag, je weeet ook hoe hij zal verlopen maar toch blijft het verdomd spannend. Mijn hart ging als een sneltrein!

Echte schrikmomenten zijn er niet echt, tenzij op het eind.
De onheilspellende muziek en de slaapkamer kondigen de onheilspellende gebeurtenissen aan waardoor je bijna in staat van conditionering verkeer zeg maar.
De setting op zich met name de slaapkamer wordt wel naar verloop van tijd saai om zien. Het koppel vond ik zeer spontaan overkomen en ze leken het zonder moeite neer te zetten, op een paar momenten na.

Niets dan goeds dus, en voor mij geslaagd. Enkel het goedkope einde met de close-up was er mss te veel aan.

puckb96

Avatar

Ik ben blij dat ik Paranormal Activity heb gekeken. Het enige wat ik kan zeggen is: holy shit. Deze film is gaaf, laat me de belangrijkste redens even vertellen:

- zeer origineel!
- zeer goed gemaakt!
- en heel erg eng!!!

Ik vond dat er veel werd gezegd dat dit één van de engste films van de laatste jaren is. Want dat is echt niet zo! Sommige mensen worden gewoon niet meer zo bang voor enge films, zoals ik. Natuurlijk toen ik nog 5 was, maar nu niet meer. Ik zelf zat de hele tijd op het puntje van m'n stoel, maar het zal me niet verbazen dat iemand deze film na een half uur of eerder uitzet en een week de slaap niet meer kan vatten. Want deze film is voor iedereen, die bang wordt van films, zeer beangstigend.

Nu ga ik het hebben over een aantal spoilers, dus lees niet verder als je de film niet hebt gezien.

[spoiler] Oke, ik wil mijn spoilers beginnen met het einde, een geweldig schrik-moment. Dat die vent tegen de muur wordt gegooid, het enige wat ik minder vond was dat zijn bezeten vrouw vervolgens met her gezicht naar de camera op zo'n enge manier keek. Dat vond ik zonde, want dat vond ik gewoon minder. Dat vond ik te makkelijk gedaan. Dat was het enige. [spoiler]

Laat me weten wat je van de films vond en of je er nachtmerries van kreeg en wat je vond van Paranormal Activity. Dat was het alweer.

timdekw

Avatar

Ik vond de film ook zwaar tegenvallen. De stukken die overdag waren opgenomen kon ik in het begin nog wel waarderen, maar gingen op een gegeven moment ook vervelen, vooral omdat ze steeds de spanning weghaalde die 's nachts werd opgebouwd.

Steeds als de spanning werd opgebouwd gebeurde er eigenlijk niets en werd het weer dag en als er dan eindelijk iets gebeurd is de film afgelopen. Ik had hier na alle positieve berichten wel wat meer van verwacht. Gezien het budget en het feit dat het allemaal amateurs zijn vind ik het geen slechte film, maar ik vond het niets bijzonders.