Centurion

Centurion (2010)

History is written in blood

Reviews (2)

jaime91

Avatar

Inderdaad prima film met brute vechtscenes (maja wat verwacht je van de regiseur van Descent)die af en toe nogal wat rommelig overkomen. Vooral bij de grote aanval in het begin is de actie nogal rommelig,verder heeft mij deze film prima geboeid alleen dat einde is inderdaad nogal jammer ja. Normaal ben ik niet zo van de films die zich in deze periode afspelen (romeinen films zeg maar) en dat ik deze dan toch oke vind en dat zelfs ik geboeid bleef kijken wil toch wel wat zeggen. Dus voor de haters van Gladiator en dat soort films deze is echt heel goed te doen,verwacht hier verder ook niet heel veel van dit is gewoon een film die prettig wegkijkt af en toe ook nog best spannend is,niet te lang duurt met een rot einde dat dan weer wel.

Verder is Kurylenko echt heel bruut,dat zij geen tekst heeft heeft mij ook geen moment gestoord,ze is gewoon ontzettend badass. Eigenlijk zijn de picts allemaal nogal badass maar steelt zij toch wel echt de show. Ik had zelf alleen nog wat meer van Ulrich Thomsen willen zien en vind het jammer of wat zeg ik zonde dat zijn rol zo klein is.Hij speelt namelijk de leider van de picts maar krijgt veel te weinig tijd om zichzelf te laten zien.

Echt zeer jammer en dit alles bij elkaar opgeteld maakt deze film een leuk actiefilmpje voor tussendoor die als ik hierop terugkijk mij op een aantal vlakken toch ietwat heeft teleurgesteld en beter kon maar mij desalniettemin voor anderhalf uur toch vermaakt heeft.

Tarkus

Avatar

Spektakel genoeg in deze film, bloederige scènes ook, wat me een beetje deed denken aan 'Braveheart'.
Maar het is allemaal wel goed in beeld gebracht en de locaties zijn soms adembenemend.
Het verhaal in zijn geheel vond ik iets minder, maar doordat alles zo mooi en goed in beeld is gebracht (zeker op Blu-ray is het prachtig) heb ik me toch geen seconde verveeld bij het bekijken van deze prent.
Een film voor de liefhebbers, die bijvoorbeeld ook 'Gladiator' en 'Rome' goed vinden, zoals ik dus, alleen zijn deze beide laatste titels beter dan deze film.