From Paris with Love (2010)

Two agents. One city. No merci.

Reviews (2)

Screambird

Avatar

Ik begrijp de vergelijking met Taken ook niet, behoudens het feit van dezelfde regisseur.
From Paris With Love laat vanaf het begin zien op welk niveau deze film zich bevindt. Het wordt nooit wat. Oké, verstand op nul, mij helpt het niks deze film onderhoudend te vinden. Het script verveelt, het optreden (incl. de zgn. acties) van Travolta verveelt, Meyers speelt strontvervelend, eigenlijk boeit me de hele film geen moment. Het slepen met die vaas vol cocaïne maakt alles nog belachelijker! Ik sleep me intussen moeizaam naar het einde van deze film. 4/10

notReal

Avatar

Voor mij houdt de overeenkomst met 'Taken' op bij 'van dezelfde regisseur'. Hoewel er in beide films veel actie voorkomt (en op die manier hetzelfde genoemd zou kunnen worden) wordt er in deze film vooral op los geschoten, waar in Taken het veel meer op de man-tot-man gevechten aankomt.

'Taken' is persoonlijker (:wat als jouw dochter/zus/vriendin dit zou overkomen), doelmatiger (het doel is duidelijk) en op een bepaalde manier zelfs geloofwaardiger dan 'From Paris with Love'.

De hoofdpersoon verandert van briljant strateeg, naar sulletje dat overal net naast zit, naar iemand die de dag weer helemaal goed maakt. Vermoeiend.

Het karakter van Travolta is lomp, domme-kracht-achtig, maar blijkt alles doorziend en de ware actieheld te zijn, die op het laatst zelfs door de complete geheime dienst gekend blijkt.
De poging om dit karakter eigen-aardigheden mee te geven waarbij een knipoog wordt gemaakt naar zijn karakter in Pulp Fiction, voegen wat mij betreft niet echt een laag toe aan het verhaal. Zijn drugsgebruik en hoerenbezoek maken het alleen maar ongeloofwaardiger...

Als dit de grote opvolger moest zijn van Taken, dan is dit op een Donna Tart manier schromelijk mislukt.

Geen aanrader.