Nowhere Boy

Nowhere Boy (2009)

Reviews (2)

benjamin

Avatar

Een film over Lennon, maar wel eentje waar de Beatles niet eens in vernoemd worden. Regisseuse Taylor-Wood (die hier iets te veel kunde toont om geen medelijden te hebben met het feit dat ze nu dingen als 50 Shades moet verfilmen) focust niet alleen op het zwanger worden van haar hoofdrolspeler maar ook op diens jeugd en vooral diens moeders. Beide vrouwen worden voortreffelijk neergezet door Duff en Scott Thomas die de verschillende moederfiguren geweldig neerzetten als echte mensen. En o ja, en passant ook even hoofdrolspeler Taylor-Johnson wat weten te overklassen, al doet hij het ook niet onaardig hier.

Tarkus

Avatar

Mooie, maar dramatische film over John Lennon tijdens zijn jeugd.
Meer bepaald over de traumatische verhouding die hij had mijn zijn moeder en zijn tante Mimi.
John Lennon zou het zijn ganse leven met zich meedragen dat hij zijn vader en moeder nooit echt heeft gekend, getuige daarvan het nummer 'Mother' dat hij later componeerde, en dat ook te horen is op het einde van deze prachtige film.
Aaron Johnson zet een prima Lennon neer, net zoals ik me hem kan voorstellen in zijn jeugd, aan de hand van foto's en zeldzame filmbeelden uit die tijd.
Kristin Scott Thomas en Anne-Marie Duff zijn prachtig in de rollen van de twee vrouwen in John's leven, respectievelijk Tante Mimi en zijn moeder Julia.
Deze film is een aanrader, zeker voor fans van The Beatles en van John Lennon speciaal.
Het film draagt bij tot de geschiedenis van een van de belangrijkste personen die de popmuziek ooit heeft gekend, en die ons helaas veel te vroeg werd ontnomen.