Sex and the City 2 (2010)

Carrie on

Door de plotarme opzet voelt Sex and the City 2 aan als een veel te lang uitgesponnen aflevering uit de serie.
play

4,3 details

  • 146 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
146 Min Verenigde Staten

Het is inmiddels twee jaar geleden sinds Carrie en Mr. Big in het huwelijksbootje stapten. Hoewel ze nog gelukkig met elkaar zijn, begint bij Carrie het gevoel op te spelen dat ze te veel op een traditioneel getrouwd koppel beginnen te lijken. Bij Charlotte begint het ook te knagen, als blijkt dat het moederschap zwaarder is dan ze had verwacht. Miranda heeft op haar beurt te maken met een vrouwonvriendelijke baas die haar bij het minste of geringste de mond snoert. En dan is er nog Samantha die haar seksuele wereld ziet instorten omdat ze in een menopauze is beland. De vriendinnen kunnen dus best een vakantie gebruiken om even uit het dagelijkse leven te ontsnappen.

Regie
Michael Patrick King
Cast
Miley Cyrus, Penélope Cruz, Sarah Jessica Parker, Alice Eve, Kim Cattrall, Cynthia Nixon, Kristin Davis, Max Ryan, Chris Noth, Omid Djalili, Waleed Zuaiter, Willie Garson, Jason Lewis, David Eigenberg, Mario Cantone, Evan Handler, Liza Minnelli, Megan Boone, Raza Jaffrey, David Alan Basche, Dhaffer L'Abidine, Neal Bledsoe, Peter Conboy, Tuesday Knight, Minglie Chen, Goldy Notay, Alexander Wraith, Raya Meddine, Parker Fong, Alexandra Fong, Noah Mills, John Antorino, Billy Stritch, Renee Diamond, Zack Clark.
Budget
$ 100.000.000
Opbrengst
$ 288.347.692
Release
28.05.2010
Release NL
27.05.2010
Release DVD
09.11.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Patrick King | Cast: Sarah Jessica Parker (Carrie Bradshaw), Kristin Davis (Charlotte York), Cynthia Nixon (Miranda Hobbes), Kim Cattrall (Samantha Jones), Chris Noth (Mr. Big), David Eigenberg (Steve Brady), Evan Handler (Harry Goldenblatt) e.a. | Speelduur: 146 minuten | Jaar: 2010

De eerste -film betekende voor fans van de serie eindelijk weer een reünie met de vier New Yorkse dames. Voor de bioscopen betekende het rinkelende kassa’s, en een sequel is daarom een logische volgende stap. In mogen Carrie, Charlotte, Miranda en Samantha zich als vrijgevochten vrouwen opnieuw bewijzen, deze keer in het modern-traditionele Abu Dhabi in het Midden-Oosten. De glamour, de mode en het geworstel met hun huidige levens zijn gebleven. Evenals de plotarme opzet, waardoor dit tweede deel, net als zijn voorganger, aanvoelt als een veel te lang uitgesponnen aflevering uit de serie.

Het is inmiddels twee jaar geleden sinds Carrie en Mr. Big in het huwelijksbootje stapten. Hoewel ze nog gelukkig met elkaar zijn, begint bij Carrie het gevoel op te spelen dat ze te veel op een traditioneel getrouwd koppel beginnen te lijken: ergens tussen wilde seks en een kind in. Maar een kinderwens heeft ze niet en Mr. Big ligt continu zappend op de bank, terwijl Carrie nog volop wil deelnemen aan het jachtige New Yorkse leven. Bij Charlotte begint het ook te knagen, als blijkt dat het moederschap zwaarder is dan ze had verwacht en er ook nog eens een behaloos kindermeisje bij haar thuis rondspringt. Miranda heeft op haar beurt te maken met een vrouwonvriendelijke baas die haar bij het minste of geringste de mond snoert. En dan is er nog Samantha die haar seksuele wereld ziet instorten omdat ze in een menopauze is beland. U begrijpt: een bom oestrogeen staat op het punt te ontploffen!

videotrailers & clips

alle artikelen (11)

Sex and the City 2 Nieuwsberichten

Laatste reacties

June

"...Grappig de reacties en de waarderingen. Ikzelf vind het namelijk een heerlijke feelgoodfilm die ik g......"

filmexpert62

"...Met mn vrouw gekeken en ook echt een meidenfilm. Matig net als het geacteer...."

gg_kelly

"...Wat een drama film vergeleken met de serie en de eerste film. Als je hem gewoon zo tussendoor kijkt......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Sex and the City 2

acties