Dinner for Schmucks (2010)

Takes One To Know One.

Reviews (2)

Glennekeeeee

Avatar

Jay Roach achter het stuur, de man achter de Austin Powers-films, de eerste 2 en betere Meet The...-films en het best aardige The Campaign. Aangevuld met de cast waaronder Carell, Rudd en Galifianakis zou dit best een aardige komedie kunnen opleveren. Alleen is een naam duidelijk geen garantie voor kwaliteit.

Op zich begint de film best nog aardig maar wanneer er nogal hak op de tak voor het titel-onderwerp gekozen wordt en Carell zijn intrede doet als de muizen-opzetter Barry begint de film nogal te slabakken. Op de éen of andere manier kon ik de keuzes van de scriptschrijvers niet waarderen waardoor het nogal een lange zit werd. Ook hebben ze een fout gemaakt bij Carells personage. Met dergelijke personages moet je opletten dat ze niet irriterend worden maar juist hilarisch grappig. Die balans wordt hier volledig gemist waardoor ik na de zoveelste stommiteit van Barry het eigenlijk wel welletjes vond. In de laatste akte is er een beetje beterschap. Het diner op zich is best aardig en is zoiezo het beste stuk van de hele film. Alleen is het ook niet van die kwaliteit dat je al de rest vergeeft en gaat het toch net iets te veel uit de bocht. De mix tussen debiele personages zonder ziel (buiten het cliché-moment vlak voor de finale) en serieuze personages (Rudd) werkt hier totaal niet en zorgt meer voor irritatie dan vermaak. Het laatste stuk van de film maakt je iets zachter voor het verdict maar het maakt de film zeker geen aardig werk.

Dinner For Schmuks is een tegenvallende komedie waar de cast het niet kan verdoezelen dat het scenario toch wel enorm veel steken laat vallen en de grappen zeer schaars te zoeken zijn.

4/10

jaime91

Avatar

Een komedie met een idee dat al velen malen eerder gebruikt is (bijv in Due Date die ik ook recent heb gezien) maar zo ontzettend hilarisch! Hij is beter geslaagd dan Due Date omdat Carell een nog dommere idioot neerzet dan Zach Galifianakis die in deze film een leuke bijrol heeft. Je kent het wel, 2 totaal verschillende personen die met elkaar opgescheept raken alleen niet door een roadtrip dit keer maar door een zakendiner. Tim Conrad (Paul Rudd) moet voor een zakendiner waarbij hij hoogstwaarschijnlijk promotie gaat maken een idioot meenemen, die zijn hooggeplaatste collega's dan belachelijk kunnen maken. Diegene die de grootste idioot meeneemt wint. Tim loopt idioot Barry Speck (Steve Carell) tegen het lijf en er volgen een hoop pijnlijke maar o zo hilarische au momentjes elkaar in hoog tempo op. Barry Speck is zo een man waar je heel erg mee te doen hebt, omdat hij het zo goed bedoelt maar die je absoluut niet als vriend wil hebben.

Ik heb me echt krom gelachen maar dat kan ook komen omdat ik nou eenmaal een fan van Steve Carell ben. Qua verhaal is ie niet echt origineel maar nadat Carell opdook kon me dat eigenlijk niet meer zo heel veel schelen. Heerlijke komedie!