Footloose (2011)

There comes a time to cut loose

Deze remake komt door de hedendaagse aanpassingen nog best aardig uit de verf, maar het scenario piept en kraakt aan alle kanten.
play

5,9 details

  • 113 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Muziek
  • Verenigde Staten
113 Min Verenigde Staten

Ren MacCormack (Kenny Wormald) verhuist van Boston naar het zuidelijke plaatsje Bomont, waar het een stuk saaier is dan in de grote stad. Nadat er in Bomont een tragisch ongeluk plaatsvond, waarbij vijf jongeren na een avond stappen om het leven kwamen, heeft gemeenteraadslid en dominee Shaw Moore (Dennis Quaid) harde muziek en dansen verboden. Ren trekt zich niets aan van deze regels en tijdens een van de feestjes wordt hij ook nog verliefd op Ariel (Julianne Hough) de dochter van dominee Shaw Moore...

Regie
Craig Brewer
Cast
Miles Teller, Dennis Quaid, Julianne Hough, Andie MacDowell, Kim Dickens, Ray McKinnon, Kenny Wormald, Brett Rice, Maggie Elizabeth Jones, Patrick Flueger, Ser'Darius Blain, Mary-Charles Jones, L. Warren Young, Ziah Colon, Enisha Brewster.
Budget
$ 25.000.000
Release
06.10.2011
Release NL
13.10.2011
Release DVD
28.02.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Craig Brewer | Cast: Kenny Wormald (Ren McCormack), Julianne Hough (Ariel Moore), Miles Teller (Willard), Dennis Quaid (Dominee Shaw Moore), Andie MacDowell (Vi Moore), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2011

In de immer aanhoudende tsunami van remakes mag eightiesklassieker Footloose er nu ook aan geloven. De combinatie van dans en drama uit 1984 van Play It Again, Sam-regisseur Herbert Ross lanceerde in één klap de carrière van Kevin Bacon, die hierna liet zien dat zijn acteertalent niet alleen in zijn soepele heupen zat. De vraag is of voor Kenny Wormald, de hoofdrolspeler van de hedendaagse herbewerking, een zelfde toekomst in het verschiet ligt. Filmmaker Craig Brewer heeft in ieder geval zijn uiterste best gedaan om het verhaal wat actueler en genuanceerder te maken, maar worstelt hierbij met krakkemikkige dialogen en een tam script.

Ondanks deze mankementen is het toch niet echt afzien als je het verhaal van Footloose een tweede keer moet ondergaan. Brewers eigen script heeft een aantal minimale veranderingen ondergaan. Soms doen deze wijzigingen een sterk een beroep op je sentiment, wat behoorlijk geforceerd aandoet. Zo reist de moeder van de hoofdpersoon zoals in het origineel niet met haar zoon mee naar een boerenstadje in het zuiden, maar is ze overleden. Des te meer reden voor hoofdpersonage Ren McCormack om de boel in Georgia eens flink wakker te schudden. Hij heeft namelijk niets te verliezen, al wordt hij door de volwassenen in het gehucht veelal verkeerd begrepen.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Footloose Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Vond deze film best wel goed, al zijn er wel betere in het genre. Maar het verhaal was wel goed, de......"

notReal

"...Wat is het nut van een remake..? Ik moet ook gewoon geen dansfilms kijken -de originele Grease, Fame......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Footloose

acties