Rango (2011)

Regisseur Gore Verbinski verruilt het ruime sop voor de woestijn met deze tamelijk geestige parodie op de spaghettiwestern.
play

7,3 details

  • 107 Min
  • Animatie
  • Actie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigde Staten

Rango gaat over de iets wat gekke hagedis Rango (Depp), die ervan overtuigd is dat hij een cowboy is. Hij besluit om op avontuur te gaan om zichzelf te leren kennen, omdat hij eigenlijk wel eens wat anders wil dan het leventje wat hij nu leidt. Rango ontmoet al snel veel andere diertjes, waaronder een andere hagedis (Fisher). Deze diertjes zorgen er al snel voor dat het avontuur van Rango anders verloopt, dan dat hij had gepland.

Regie
Gore Verbinski
Cast
Johnny Depp, Bill Nighy, Alfred Molina, Timothy Olyphant, Isla Fisher, Abigail Breslin, Ray Winstone, Stephen Root, Ned Beatty, Harry Dean Stanton, Gil Birmingham, Blake Clark, Ian Abercrombie, Claudia Black, James Ward Byrkit.
Budget
$ 135.000.000
Opbrengst
$ 242.421.099
Release
03.03.2011
Release NL
03.03.2011
Release DVD
28.06.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Gore Verbinski | Cast (stemmen): Johnny Depp (Rango), Isla Fisher (Beans), Abigail Breslin (Priscilla), Ned Beatty (Mayor), Alfred Molina (Roadkill), Bill Nighy (Ratelslang Jake), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2011

De western is als genre al meerdere malen doodverklaard, al is deze prognose ook weer even vaak ingetrokken. Feit is wel dat fans zich mogen verheugen als er binnen één jaar meerdere grote films uit deze hoek komen. Op dit moment zit het sowieso snor met True Grit. Wat minder gangbaar is het nog te verschijnen Cowboys and Aliens, maar eerst is nu de eveneens vreemde Rango aan de beurt: een animatiefilm over een kameleon die ‘gunslinger’ wordt.

Na Dead Man is Rango de tweede western met Johnny Depp in de hoofdrol, hoewel het ditmaal enkel zijn stem betreft. Hij speelt een naamloze kameleon die zijn dagen in een terrarium slijt terwijl hij avontuur verlangt. Als zijn glazen kooi tijdens een reis uit een auto slingert staat hij plots midden in de woestijn. Zijn nieuwe begin begint, mits hij niet vroegtijdig aan zijn einde komt. Na een wandeltocht langs zand, cactussen, nog meer zand en een hagedisetende roofvogel bereikt hij het stadje Dirt dat op de laatste grens van beschaving ligt en bevolkt wordt door woestijndieren.

videotrailers & clips

alle artikelen (12)

Rango Nieuwsberichten

Laatste reacties

nolifeman123

"...Ik dacht dat pixar de enige bedrijf was die goede animatiefilms kon maken, maar dit was ook een top......"

B@chelor

"...Super flick. Zeker aan te raden op blu-ray....jeetje wat was dat scherp zeg!..."

Mawhonic

"...Vrij makkelijk verhaal. Zit niet heel veel spannends in en de grappen komen me op de 1 of andere ma......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Rango

acties