Faster

Faster (2010)

Justice is swift. Vengeance is faster.

Reviews (3)

Magalaan

Avatar

Bij een actiefilm draait het hoofdzakelijk om de actie en die is ruimschoots aanwezig. Het verhaal bevat weinig verrassing. De hoofdpersoon brengt de ene na de andere om zeep uit het misplaatste gevoel van rechtvaardigheid dat criminelen er op na houden.

Wat me bij veel moderne actiefilms wel begint op te vallen is dat de personages steeds onrealistischer worden. Dat the rock de moordenaar van zijn broer wil opruimen valt te begrijpen, maar dat ook alle andere zijdelings betrokkenen geliquideerd moeten worden uit een soort eerwraak is overdreven. Over het algemeen denken criminelen wat praktischer.

Het personage van de huurmoordenaar die hem moet stoppen is ongeloofwaardig. Die leidt een soort jetsetleven en combineert zijn opdrachten met gesprekken met zijn psychotherapeut. De verslaafde politieman die hem moet opsporen is ook weer even labiel.

Tussen al dat menselijke wrakhout vraag je je af of dit een schets is van een hedendaagse samenleving waarin rechtvaardigheid niet meer bestaat. Is het echt zo erg met de USA? Helemaal bont wordt het als de seriemoordenaar en de huurmoordenaar aan het einde van de film opgewekt hun weg gaan onder het mom en zij leefden nog lang en gelukkig. Dan vraag me echt af, hoeveel coke gebruiken de mensen die zulke films maken, want ze zijn wel erg de weg kwijt. Ook een actiefilm is nog geen reden voor het verheerlijken van zinloos geweld.

jaime91

Avatar

The Rock speelt idd een rol die hem op het lijf geschreven is. Hij is Driver en hij heeft een missie. Hij wil wraak op diegene die zijn broer op een gruwelijk laffe wijze vermoord hebben en niets of niemand kan hem stoppen. Hij wordt terwijl hij op jacht is naar de killers achterna gezeten door een uitgebluste agent die bijna met pensioen mag en een huurmoordenaar.

Het verhaal is alles behalve orgineel maar toch is de film alles behalve slecht. The Rock is ontzettend badass en deed me in sommige gevallen zelfs denken aan een soort van Terminator. Ik zou hem ook dolgraag in die film willen zien maar dat terzijde. Ook heeft de film op het einde nog een leuke twist die ik toch wel verrassend vond. Hoe dan ook,dit is weer zo een film die prettig wegkijkt en doet wat ie moet doen. In sommige gevallen ontzettend cliche maar ach wat maakt het uit,ik heb me hier ook weer prima mee vermaakt.

Dit zijn gewoon de perfecte films voor The Rock in plaats van al die Disneykinderprut. Keiharde actie,een leuke twist,mooie vrouwen (Carla Cugino en Maggie Grace) en een vette bak! Nice!

Acer

Avatar

Deze film was vrij spannend, heeft me echt wel weten te vermaken. Op het einde raakt het een beetje voorspelbaar, maar heeft toch wel ergens een misser. Namelijk is de juiste persoon nooit echt gestraft, als je wilt weten. Wie ik hiermee bedoel, zal je de film toch echt zelf moeten bekijken en je eigen conclusie trekken hierover. Had minder verwacht en heeft me positief verrast, hierdoor toch echt wel een aanrader. Krijgt van mij een dikke 7 ! als waardering