World Invasion: Battle Los Angeles

World Invasion: Battle Los Angeles (2011)

It's not war. It's survival.

Reviews (3)

RyanD

Avatar

Na het zien van deze film had ik gemengde gevoelens. De film kent niet echt een helder en verklarend begin. Ook is er nauwelijks sprake van een mooi afsluitend einde. De film focust zich voornamelijk op de strijd aan het Los Angeles-front, wat er overigens spectaculair uitziet.
Neem daar ook nog eens al het gepatriotisme van de soldaten in mee en je hebt een leuke propagandafilmpje voor elke fan van oorlog.
Battle Los Angeles is helaas niet de beste Invasiefilm die er is. Het ontbreekt de film aan een overtuigend plot en ook ligt de nadruk meer op de soldaten en hun vaderlandsliefheid dan op het uitschakelen van ET's. Dat maakt het voor ons Niet-Amerikanen lastiger te verteren, omdat wij de identificatie missen.

benjamin

Avatar

Na Skyline opnieuw door vrienden meegesleurd naar een alieninvasiefilm met slechte kritieken en opnieuw zwaar teleurgesteld buitengewandeld - zij ook trouwens, ze hadden beter direct geluisterd.

De hele film is gewoon een hele aaneenschakeling van clichés, oninteressante personages en wat geslijm over het Amerikaans leger. Vooral dat laatste werkt op de zenuwen: Battle LA is niks meer dan flauwe militaire propaganda. Na o.a. Darkness Falls lijkt Jonathan Liebesman echt niks goed te kunnen doen.

LolaLovesYou

Avatar

Mweh.



Geen slechte film op zich.

Als iemand die zich kapot erger aan het feit dat we compleet dood gegooid worden vandaag de dag met computer graphics in films, kon ik het in deze film wel hebben. Met andere woorden, het is mooi gedaan.

Beetje jammer dat het zoals van ouds klassiek aliens wil onze resources hebben plot is. En vooral de vraag komt naar boven waarom deze sukkels niet op hoepelen naar Pluto als ze perse water willen hebben?
Nou hoor ik mensen roepen, maar dat is een ijsbol geen water, ongetwijfeld hadden de ijskappen smelten minder energy gekost dan de invasie van de aarden.

Deze plot hole brainfart van mij daar gelaten,

de film zelf is mooi gemaakt,
ze hebben over dingen na gedacht en dat is wel te zien.
Je kunt ongestoord kijken.. al hoe wel ongestoord...
je word zeker dood gegooid met Amerikaans broederschap gezanik,
waar het concept van een sci-fi oorlogs film heel lekker klinkt en je band of brothers gevoelens begint te krijgen als je luistert naar de mythe waar deze film op gebaseerd is flopt deze film daar in alle kanten in.

De bouw van de kijkers relatie met de karakters werkt niet goed, aan het eind van de film vind je 90% van de karakters vervelend, zelfs Michelle Rodriguez, wat ik echt een tof wijf vind, zorgden voor irritaties, nu stel ik mezelf de vraag hoe de karakters heten. Nou nee mijn hersen heeft dus niet eens de moeite gedaan om dit op te slaan en die hele zeikerige verhaal lijn die er in verwerkt zit.. i do not give a damn!

Als je nou een leuke/mooie sci-fi alien creature feature wil zien die ook mooi zijn zonder al dat Amerikaans broederschap gemuts zou ik even de volgende proberen:

Outlander.
Monsters. [die van Gareth Edwards, niet echt een actie film wel mooi gedaan]

En als je na deze film even behoeften hebt om wat aliens kill people te kijken moet je Skyline zeker even proberen.
Kreeg veel negatieve reacties in Amerika omdat het te veel kill all humans is..boohoohoo de aliens winnen gezanik dus.