The Fighter (2010)

Every dream deserves a fighting chance.

Genomineerd voor zeven Oscars. Uiteindelijk winnaar van precies de juiste twee.
play

7,8 details

  • 116 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Sport
  • Verenigde Staten
116 Min Verenigde Staten

'The Fighter' vertelt het verhaal van "Irish" Mickey Ward (Mark Wahlberg), een vechter uit Boston die op het punt staat zijn handschoenen in de ring te gooien, als zijn halfbroer, voormalig bokser Dicky Eklund (Christian Bale), na een gevangenisstraf van vijftien jaar weer in zijn leven komt. Om weer met zichzelf in het reine te komen, helpt hij zijn halfbroertje door hem te trainen voor de kampioenschappen in de lichtgewichtcategorie.

Regie
David O. Russell
Cast
Mark Wahlberg, Christian Bale, Amy Adams, Melissa Leo, Dendrie Taylor, Erica McDermott, Jack McGee, Jenna Lamia, Bianca Hunter, Frank Renzulli, Melissa McMeekin, Kate B. O'Brien, Paul Campbell, Jill Quigg, Mickey O'Keefe.
Budget
$ 25.000.000
Opbrengst
$ 129.100.000
Release
17.12.2010
Release NL
24.03.2011
Release DVD
12.07.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: David O. Russell | Cast: Mark Wahlberg (Mickey Ward), Christian Bale (Dicky Eklund), Amy Adams (Charlene Fleming), Melissa Leo (Alice Ward), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2010

Een compleet ‘vercrackte’ Christian Bale verrast enigszins in de openingsscène, want is dit nu grappig of gewoon heel erg zielig? De film balanceert vervolgens gedurende 115 minuten min of meer op die lijn. Is dat erg? Nee niet per se, maar het brengt wel een zekere afstand tot de personages met zich mee. De zin ‘based on a true story’, die vooraf groot in beeld komt, pakt daarbij in positieve zin uit. Het relativeert de extreme personages en scènes in de film en zorgt dat je als kijker niet voorbijgaat aan het mooie sportverhaal dat verteld wordt.

Na de ondergang van zijn bokscarrière, door hemzelf behoorlijk aangedikt, stort Dicky Ecklund zich in een leven van drugs en belandt voor vijftien jaar in de gevangenis. Ondertussen is zijn halfbroer Mickey Ward vastberaden om bokskampioen te worden, maar die droom lijkt in duigen te vallen na een gevecht met een bijna fatale afloop. Terwijl iedereen het hem afraadt, blijft Mickey steun zoeken bij zijn broer. Zoals hij zelf zegt: “What about my brother? He taught me everything I know. I can’t do it without him.” Mickey staat tussen zijn broer en moeder aan de ene kant en zijn trainer en vriendin aan de andere.

videotrailers & clips

alle artikelen (9)

The Fighter Nieuwsberichten

Laatste reacties

Falconetti

"...Schitterende film, pracht verhaal. Bale heeft er echt werk van gemaakt. Ook de deleted scenes op de......"

Banned

"...Heeft deze film nog iets anders te bieden dan goeie acteerprestaties, met enkel dat positief punt la......"

benjamin

"...Er bestaan al duizenden boksdrama's, maar toch springt The Fighter er nog bovenuit, vooral door gewe......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Fighter

acties