Dark Shadows (2012)

Every Family Has Its Demons

Tim Burton is terug in vorm met deze remake van de soap uit de jaren zestig. Johnny Depp is weergaloos als stokoude vampier.
play

5,9 details

  • 113 Min
  • Komedie
  • Fantasy
  • Horror
  • Verenigde Staten
  • Australië
113 Min Verenigde Staten

1752. Joshua en Naomi Collins verhuizen met hun zoon Barnabas (Johnny Depp) naar Amerika om een vloek te omzeilen. Twintig jaar later is Barnabas een rijke vrouwenversierder en breekt zo het hart van de heks Angelique Brouchard (Eva Green). Zij verandert hem vervolgens in een vampier en begraaft hem levend. Twee eeuwen later, in 1972, wordt hij echter bevrijd uit zijn graf.

Regie
Tim Burton
Cast
Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Chloe Moretz, Helena Bonham Carter, Eva Green, Christopher Lee, Jackie Earle Haley, Jonny Lee Miller, Bella Heathcote, Gulliver McGrath, Ivan Kaye, Alice Cooper, Josephine Butler, Susanna Cappellaro, Ray Shirley.
Budget
$ 150.000.000
Opbrengst
$ 245.527.149
Release
11.05.2012
Release NL
10.05.2012
Release DVD
09.10.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Tim Burton | Cast: Johnny Depp (Barnabas Collins), Michelle Pfeiffer (Elizabeth Collins Stoddard), Eva Green (Angelique Bouchard), Johnny Lee Miller (Roger Collins), Chloë Grace Moretz (Carolyn Stoddard), Helena Bonham Carter (Dr. Julia Hoffman), Jackie Earle Haley (Willie Loomis), Bella Heathcote (Josette DuPres/Victoria Winters), Gulliver McGrath (David Collins) e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2012

De soap Dark Shadows, die halverwege de jaren zestig van start ging in de Verenigde Staten, hield het bijna vijf jaar en ruim twaalfhonderd afleveringen vol. Centraal stonden de beslommeringen van de teruggetrokken Collins-familie die in een kast van een huis woonde in het naar hen vernoemde Collinwood. In de achttiende eeuw stichtte de uit Groot-Brittannië geëmigreerde familie het vissersplaatsje. De serie won aan populariteit toen Barnabas Collins zijn intrede deed. Hij was dan ook geen alledaags personage. Barnabas was namelijk een vervloekte vampier en de beruchtste voorouder van de huidige Collinsjes. Er zijn meerdere pogingen in verschillende decennia gedaan om de soap nieuw leven in te blazen. Een van de grootste fans is Tim Burton; een eigenzinnig filmmaker aan wie je met een gerust hart een remake kunt toevertrouwen.

Voor de casting hoefde Burton ook niet lang te zoeken. De hoofdrol van de getormenteerde Barnabas Collins ging naar – wie anders – Johnny Depp. Dark Shadows markeert alweer de achtste samenwerking tussen Burton en Depp. De hoofdrol van gezinshoofd Elizabeth Collins wordt vertolkt door Michelle Pfeiffer, zelf ook een groot fan van de originele serie. Burton castte vrouwlief Helena Bonham Carter als huispsychiater Julia Hoffman die geplaagd wordt door een niet aflatende kater, en Chloë Moretz als verveelde puberdochter Carolyn. De dames wonen in het immense landhuis samen met Elizabeths broer Roger en diens zoon David, die overal de geest van zijn overleden moeder ziet. Het zootje wordt compleet gemaakt door de zonderlinge huismeester Willie Loomis.

videotrailers & clips

alle artikelen (28)

Dark Shadows Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Een fan van regisseur Tim Burton zal ik wel nooit worden, maar deze film vind ik toch een van zijn b......"

B@chelor

"...[quote=BobbyBoelhouwer]Heb deze film gekeken en ben zwaar teleurgesteld. (...) 5/10[/quote] Mee e......"

Volksplein

"...Een film met een heerlijke duistere sfeer. Wat ik ook heel goed gedaan vond was de ouderwets beleefd......"

Dark Shadows

acties