The Eagle (2010)

Kevin Macdonald speelt met het taalgebruik in dit Romeinse avontuur, dat in zijn boodschap niet altijd even scherp is, maar wel goed vermaak biedt.
play

5,8 details

  • 114 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
114 Min Verenigde Staten

In The Eagle of the Ninth is het 't jaar 140. Twintig jaar naar het verdwijnen van het Negende Legioen in de bergen van Schotland, gaat de centurio Marcus Aquila op zoek naar antwoorden. Zijn grootste reden: zijn vader was commandant van deze eenheid en hij wil zijn reputatie in ere herstellen.

Alt titel
The Eagle of the Ninth
Regie
Kevin Macdonald
Cast
Channing Tatum, Donald Sutherland, Mark Strong, Jamie Bell, Tahar Rahim, Denis O'Hare, Douglas Henshall, Dakin Matthews, Julian Lewis Jones, Paul Ritter, Jamie Beamish, Lukács Bicskey, Jon Campling, Ben O'Brien.
Budget
$ 25.000.000
Opbrengst
$ 27.122.040
Release
08.02.2011
Release NL
03.03.2011
Release DVD
19.07.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Kevin Macdonald | Cast: Channing Tatum (Marcus Aquila), Jamie Bell (Esca), Donald Sutherland (Oom Aquila), Tahar Rahim (‘Seal Prince’), e.a. | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2011

Een veel gehoord kritiekpunt bij historische films is de Engelse taal. Oskar Schindler sprak in het echt geen vloeiend Brits en de man achter operatie Valkyrie had al helemaal niet het Amerikaanse accent van Tom Cruise. In The Eagle spreekt iedereen zijn originele taal of dialect, behalve de Romeinen. Die klinken zonder uitzondering allemaal Amerikaans. Een opmerkelijke keuze van regisseur Kevin Macdonald (The Last King of Scotland, State of Play).

Het lijkt een conventie te zijn om in films over de oudheid de acteurs met een klassiek Brits accent te laten spreken. Niet bepaald historisch correct, maar de kijker is het inmiddels gewend. Films waarin de originele taal intact blijft, bijvoorbeeld Passion of the Christ, komen minder vaak voor. Films waarin de fouten in de taal juist een bedoeling hebben, zoals in The Eagle, zijn op zijn zachtst gezegd zeldzaam.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

The Eagle Nieuwsberichten

Laatste reacties

wiers

"...Welke zender heeft Centurion dan uitgezonden? Als dit het vervolg is op...."

jaime91

"...[quote=Tarkus]Redelijk goede film, maar ik had er toch wat meer van verwacht. Het verhaal begint go......"

major malfunction

"...[quote=koert]De zoveelste pompeuze kijk-hoe-stoer-iedereen-weer-is-in-deze-hollywood-productie, deze......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Eagle

acties