The Lego Movie

The Lego Movie (2014)

Assembling in 2014

Reviews (3)

Olrik

Avatar

Geweldige animatiefilm!
Toen ik voor het eerst hoorde over deze film dacht ik: dat kan nooit wat worden, in ieder geval niet van een hoog niveau, maar had ik het mooi mis! The Lego Movie is een originele film met kleurrijke personages, een zeer interessante wereld en mooie effects! Het algemene verhaal van deze film kan in de ogen van een ander worden gezien als alles behalve origineel, maar hoewel ik zelf ook wel zie waarom iemand dit zo kan ervaren zie ik gelijkertijd dat deze film van zichzelf weet dat hij op sommige vlakken niet al te origineel is en hij maakt dan ook erg veel grappen over zichzelf. De personages zijn zoals ik al zei erg kleurrijk en bovendien erg grappig! Chris Pratt als Emmet en Will Arnett als Batman zijn erg op dreef en erg geinig, maar ook Morgan Freeman als Vitruvius en Liam Neeson als Good Cop / Bad Cop zijn gewoonweg geniaal. Veel nostalgie trouwens in deze film, het stikt van bekende personages uit verschillende films / cartoons / comics en dat is erg leuk om te zien voor fans. Mijn enige kleine pinpunt met deze film is dat de hoeveelheid grappen soms zo groot is dat het af en toe even wat te veel werd voor mij en ik het niet allemaal in een keer in me op kon nemen, maar dat mag eigenlijk geen naam hebben, want The Lego Movie is een erg vermakelijke animatiefilm.

8.0 / 10

Roeltje

Avatar

Bril-jan-te film! De nostalgie druipt er van af! Met de geweldige, uitgebreide wereld van LEGO, de animaties, de details, het script en het plezier waar dit mee gemaakt is, maakt het een film voor jong en oud. 1 kanttekening: je moet eerder met LEGO hebben gespeeld ;)

O, en de plottwist waren superieur!

De live-action scenes met Will Ferrell! Prachtig!

Dit is de beste kinder-film die ik ooit in mijn leven heb gezien!

10/10

Ereptile

Avatar

Ik geef deze film de volle score! Waarom? Omdat het een superfilm is! De animatie, het stemwerk van de acteurs en de enorme dosis humor dragen deze film gewoon. Het ziet er echt uit als een soort stop motion en er zit ook nog een mooi verhaal in!

Lego is echt niet alleen voor kinderen! De droge humor en de manier waarop de film zichzelf soms niet serieus neemt werkt enorm goed!

Zeker een aanrader! *oude Lego doos maar weer pakken doet*