Hereafter (2010)

Touched by death. Changed by life.

Clint Eastwood vertoont nog geen tekenen van slijtage, ook niet met deze intelligente, ontroerende film over de dood en alles wat daarmee gepaard gaat.
play

6,0 details

  • 129 Min
  • Drama
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
129 Min Verenigde Staten

Hereafter verhaalt over een Franse journaliste (De France) die na een bijna-doodervaring samen met een drugsverslaafde moeder (Howard) op zoek gaat naar antwoorden bij een man (Damon) die contact heeft met de doden.

Regie
Clint Eastwood
Cast
Matt Damon, Richard Kind, Cécile De France, Jay Mohr, Charlie Creed-Miles, Lyndsey Marshal, Thierry Neuvic, Rebekah Staton, Lisa Griffiths, Cyndi Mayo Davis, Jessica Griffiths, Frankie McLaren, Derek Sakakura, George McLaren, Ferguson Reid.
Budget
$ 50.000.000
Opbrengst
$ 105.197.635
Release
15.10.2010
Release NL
10.03.2011
Release DVD
14.06.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Clint Eastwood | Cast: Matt Damon (George Lonegan), Cécile de France (Marie Lelay), George McLaren (Marcus/Jacob), Frankie McLaren (Marcus/Jacob), Bryce Dallas Howard (Melanie), e.a. | Speelduur: 129 minuten | Jaar: 2010

De laatste jaren liepen filmcritici weg met de films van regisseur Clint Eastwood. Of het nu ging over Million Dollar Baby, Letters from Iwo Jima of Gran Torino, het leek erop of het inmiddels tachtigjarige filmicoon niets verkeerd kon doen. Toch werd zijn nieuwste film Hereafter hard afgekraakt in de Amerikaanse pers. De film zou te traag zijn, een belachelijk scenario hebben en daarbij ook nog eens een veel te melodramatische toon aanslaan. Het is onterechte kritiek voor deze intelligente en ontroerende film die op subtiele wijze omgaat met het thema van de dood.

Scenarist Peter Morgan bedacht een mozaïekstructuur voor Hereafter, waarin drie verschillende verhalen worden verteld. De door Matt Damon gespeelde George Lonegan is een in San Francisco woonachtig medium in ruste, die contact kan maken met de overledenen maar heeft besloten zijn vak niet meer uit te oefenen omdat het hem ervan weerhoudt een normaal leven te leiden. Marie is een succesvolle Franse journaliste die er na een bijna-doodervaring van overtuigd is dat er meer is tussen hemel en aarde. Het derde verhaal speelt zich af in Londen en gaat over de nog heel jonge Marcus, die zijn tweelingbroer heeft verloren bij een auto-ongeluk en wanhopig overeind probeert te blijven in de grote, boze wereld.

videotrailers & clips

alle artikelen (9)

Hereafter Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Mooie gemaakte film, met prima vertolkingen, waaronder die van de Belgische Cecile de France. Maar......"

Roger

"...Langdradige film...."

benjamin

"...Enorme tegenvaller. Cecile De France en Matt Damon redden gelukkig nog een beetje de meubelen, maar......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Hereafter

acties