Zwart water (2010)

Elbert van Striens speelfilmdebuut is een degelijk in elkaar gestoken psychologische thriller, maar biedt niet meer dan wat we al eerder hebben gezien.
play

5,7 details

  • 112 Min
  • Thriller
  • Horror
  • Nederland
  • België
112 Min Nederland

In Zwart Water ontdekt de negenjarige Lisa dat er een eng kind verstopt zit in de kelder van het oude huis waar ze pas net woont. Ze blijkt Karen te heten en beweert dat ze de dode tweelingzus van haar moeder is. Al snel krijgen de ouders van Lisa in de gaten dat ze tegen Karen praat en proberen haar ervan te overtuigen dat ze niet bestaat. Maar na een paar onverklaarbare ongelukken krijgt vader Paul toch het idee dat zijn vrouw iets probeert te verbergen. Hij gaat op onderzoek uit en ontdekt een gruwelijk geheim dat grote gevolgen heeft voor zijn hele familie.

Alt titel
Two Eyes Staring
Regie
Elbert van Strien
Cast
Barry Atsma, Hadewych Minis, Lisa Smit, Isabelle Stokkel, Tibo Vandenborre, Viviane de Muynck, Warre Borgmans, Els Dottermans, Charlotte Arnoldy, Bart Slegers, Marc Lauwrys, Steven Boen, Philippe Colpaert.
Release
11.03.2010
Release NL
11.03.2010
Release DVD
03.08.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Elbert van Strien | Cast: Barry Atsma (Paul), Hadewych Minis (Christine), Isabelle Stokkel (Lisa), Charlotte Arnoldy (Karen), Bart Slegers (Geert), Philippe Colpaert (Peter), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2010

Een groot verlaten landgoed is niet de meest ideale plek om rond te waren, getuige de eindeloze stroom aan horrorfilms uit Japan, Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Voeg daar een ronddolende geest van een klein meisje aan toe en je hebt een blauwdruk voor een formulematige horrorfilm. Met heeft Nederland eindelijk een film van eigen bodem in de bioscopen draaien die uit hetzelfde hout gesneden is als zijn buitenlandse horrorbroertjes. is echter geen remake, maar een psychologische thriller die op eigen benen staat, maar dikwijls tegen zijn voorbeelden aanleunt.

Het grote landgoed dat Christine van haar moeder erft, zul je niet snel aantreffen in een reisbrochure: afgebladderde verf, overwoekerende klimop en een doodse stilte sieren de plaats des onheils. Voor Christine, Paul en Lisa is het echter een kans op een nieuw begin. Paul ziet het allemaal positief in op het moment dat zijn gezin zijn intrek neemt in het oude stulpje, en ook voor Christine biedt het genoeg mogelijkheden om een atelier te maken. Dochter Lisa is echter minder enthousiast over de nieuwe woning. Op school heeft ze moeite om contact te maken met haar Vlaamse klasgenoten en thuis hebben haar ouders weinig tijd voor haar. Ze voelt zich eenzaam.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Zwart water Nieuwsberichten

Zwart water

acties