The Ghost Writer (2010)

Read between the lies.

Polanski heeft een opvallend actuele film gemaakt waarin hij ook een deel van zijn eigen leven verwerkte.
play

7,3 details

  • 128 Min
  • Mystery
  • Thriller
  • Drama
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Verenigd Koninkrijk
128 Min Frankrijk

Wanneer de succesvolle Britse ghostwriter, 'The Ghost' instemt om de memoires te schrijven van de vroegere premier van Groot-Brittannië, Adam Lang, lijkt dat de kans van z'n leven te zijn. Hij vliegt naar het Amerikaanse huis van Adam Lang om de onafgemaakte biografie te kunnen voltooien van zijn voorganger die bij een ongeluk is omgekomen. De reputatie van de voormalige premier ligt onder vuur vanwege de beschuldiging dat hij op de hoogte was van het illegaal uitleveren van verdachte terroristen aan de CIA ten tijde van zijn premierschap. Het eiland waar Adam Lang samen met zijn vrouw Ruth en zijn persoonlijke assistente en tevens minnares Amelia en ook ‘The Ghost’ verblijft, wordt omringd door verslaggevers en demonstranten. Tijdens zijn schrijfwerk ontdekt ‘The Ghost’ geheimen die niet alleen de wereldpolitiek op haar grondvesten zal doen schudden, maar ook zijn eigen leven in gevaar zal brengen.

Regie
Roman Polanski
Cast
Ewan McGregor, Jon Bernthal, James Belushi, Kim Cattrall, Olivia Williams, Timothy Hutton, Tim Faraday, Tim Preece, Milton Welsh, Alister Mazzotti, Yvonne Tomlinson, Anna Botting, Lee Hong Thay, Soogi Kang, Kate Copeland.
Budget
$ 45.000.000
Opbrengst
$ 60.222.298
Release
12.02.2010
Release NL
20.05.2010
Release DVD
14.09.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Roman Polanski | Cast: Ewan McGregor (‘The Ghost’), Pierce Brosnan (Adam Lang), Olivia Williams (Ruth Lang), Tom Wilkinson (Paul Emmett), Kim Cattrall (Amelia Bly), e.a. | Speelduur: 128 minuten | Jaar: 2010

Iets actueels, iets persoonlijks. Dat lijkt Polanski’s insteek te zijn geweest bij The Ghost Writer. De manier waarop de Engelse ex-premier Adam Lang onder vuur komt te liggen, heeft verdacht veel overeenkomsten met Polanski’s eigen problemen door de dertig jaar oude aanklacht van de Amerikaanse overheid inzake een zedendelict. Polanski werd in september vorig jaar gearresteerd in Zwitserland en zou uitgeleverd gaan worden aan de Verenigde Staten. In zijn cel, en ook tijdens zijn ‘huisarrest’ toen hij op borgtocht vrij was, werkte hij gewoon door aan zijn nieuwste film. Een politieke thriller op z’n Polanski’s.

Ewan McGregor is 'The Ghost'. Hij wordt gevraagd om de memoires te schrijven van de Engelse ex-premier Adam Lang nadat diens vorige ghostwriter op mysterieuze wijze is overleden. De reputatie van de voormalige premier ligt onder vuur vanwege de beschuldiging dat hij op de hoogte was van het illegaal uitleveren van verdachte terroristen aan de CIA ten tijde van zijn premierschap. Het eiland waar Adam Lang samen met zijn vrouw Ruth en zijn persoonlijke assistente Amelia verblijft, wordt omringd door verslaggevers en demonstranten. Tijdens zijn schrijfwerk vindt ‘The Ghost’ diverse aanwijzingen die hem in steeds geheimzinnigere richtingen sturen.

videotrailers & clips

alle artikelen (10)

The Ghost Writer Nieuwsberichten

Laatste reacties

rednitro

"...[quote=SunChaser]Bah wat een slechte film.[/quote] Waarom kijk je dan films? Niet mijn al-time......"

WD

"...P.S. soory voor mijn domme reactie op de film met de spoilers, toen ik hem de eerste keer had gezien......"

SunChaser

"...Bah wat een slechte film...."

The Ghost Writer

acties