Warcraft: The Beginning

Warcraft: The Beginning (2016)

Two worlds. One home.

Reviews (2)

Roeltje

Avatar

Is Warcraft een baanbrekende film? Nee. Is Warcraft een vernieuwende film? Nee. Is Warcraft een goede film? Ja, in zijn genre is het een prima film, die er op een paar vlakken zelfs uitspringt. Naar mijn mening zijn de critici te negatief, het bewijst maar weer eens hoe weinig hun mening waard is.

De film heeft prachtige beelden, de digitale effecten zijn echt goed gedaan. De orcs zien er levensecht uit. Er zijn wel momenten dat je ziet dat het CGI is, maar dat is meestal als de menselijke acteurs voor een green-screen staan.

Het verhaal is best oké. Het laat goed beide kanten van het verhaal zien, de mensen en de orcs. Er is niet één partij waar je voor bent, het is een beetje hetzelfde effect als in Civil War en Batman v Superman. De karakters zijn wel goed, sommige wat overgeacteerd of cliché. Travis Fimmel als Lothar heeft zeer goede momenten.

Voor mijn gevoel was de film wat aan de lange kant. Er had van mij iets meer tijd besteed mogen worden aan het uitdiepen van de wereld (aangezien ik niet de game heb gespeeld) en wat minder aan de actie. De actiescenes zijn wel bruut en mooi in beeld gebracht trouwens.

Prima film, verhaal laat beide kanten van de strijd zien, visueel prachtig, maar wat te lang en soms verwarrend. Ook was het acteerwerk van de mensen niet altijd even goed te noemen. Voor een entertainend fantasy-avontuur ben je aan het goede adres.

7/10

Ereptile

Avatar

Mooie film! :W Maar af en toe ook met een paar flaws! Ik geeft de film zelf een 7. Een goede, visueel mooie en vermakelijke gameverfilming, die nog wat verbeterpunten heeft.

Allereerst vond ik de CGI van de film goed! Vooral de Orcs vond ik geweldig gemaakt! Zeer geloofwaardig en daardoor geloofde ik ook wat ik zag. De wereld van Azeroth vond ik ook mooi vormgegeven. En ook trouw aan de game. Er zijn momenten in de film dat ik het best green-screen achtig vond overkomen, maar dat was vooral bij de Humans het geval.

Over het acteerwerk; ook hier vond ik het bij de Humans wat ongeloofwaardig af en toe. Vooral toen er bijvoorbeeld namen van de game werden uitgesproken. Of als er iets moest worden uitgelegd, wat iets te houterig overkwam. Er was commentaar over de casting van Ben Foster als Medivh. Ik vond hem op aardig wat momenten goed overkomen. Ook Travis Fimmel heeft sterke momenten in de film. Ben Schnetzer als Khadgar en Dominic Cooper als King Llane vond ik oke.

Van de Orcs vond ik Durotan (Toby Kebbel), Draka (Anna Galvin), Orgrim (Rob Kazinsky) en Garona (Paula Patton) het best. Blackhand (Clancy Brown) en Gul'dan (Daniel Wu) vond ik ook oke, maar die vervulden slechts hun rol.

Het verhaal in de film vond ik goed. Het begin was vooral expositie, waar de ene naar de andere naam werd rondgegooid. Ik snap dat dit voor veel mensen die niet bekend zijn met de game verwarrend kan overkomen. Maar na het eerste half uur komt er wel versnelling.

De actie in de film vond ik goed. Vooral het gevecht tussen Durotan en Gul'dan vond ik sterk in de film. De confrontaties tussen de Alliance en Horde waren best bruut en bloederig af en toe. En hoe magie in de film werd gebruikt vond ik vernieuwend!

De referenties naar de game vond ik ook leuk. De personages en tekeningen van Trolls en Naga's of Khadgar die iemand in een schaap verandert in de film zijn leuke easter eggs Smiley face Het verhaal heeft wel creatieve vrijheid gehad, en is dus niet 1 op 1 met de game. Hierdoor ben ik benieuwd hoe een mogelijk vervolg zal worden aangepakt.

Overall een goede film dus, met hier en daar wat verbeterpunten Smiley face Maar zeker een film die strenger is beoordeeld door de critics dan dat het verdient. Hopelijk komt er een sequel waardoor wij de wereld van Azeroth dieper kunnen in gaan!