Moneyball (2011)

What are you really worth?

Reviews (2)

Olrik

Avatar

Ik ben niet bepaald fan van honkbal en al helemaal niet van films met als thema honkbal, maar desondanks dat is Moneyball erg bij me is de smaak gevallen en heb ik me er erg mee kunnen vermaken.
Brad Pitt is een van mijn favoriete acteurs en dat hij beslist een van de beste acteurs van deze tijd is heeft hij wederom erg goed mee weten aan te tonen met zijn rol als de honkbal manager Billy Beane.
Hoewel Brad Pitt de show steelt was ik ook erg verbaasd door de geweldige performance van Jonah Hill die voor deze rol ook werd genomineerd voor een Oscar en twee jaar later wederom voor The Wolf of Wall Street.
Moneyball is beslist niet je doorsnee afgezaagde honkbal film die draait om een ondergewaardeerde sporter die zich een weg naar de top probeert te vechten, maar een slimme sportfilm die zich vooral focust om alles wat zich achter de schermen afspeelt en de emoties die daar bij komen kijken.

8,0 / 10

Tarkus

Avatar

Aanvankelijk stond deze film niet op mijn verlanglijst, maar ik heb me door de goede (Humo-)kritieken laten overhalen om me hem toch aan te schaffen.
Ook balspelen zijn niet mijn ding (ik haat voetbal), maar zelden ben ik door een film die zich in het milieu van deze sporten afspeelt, teleurgesteld.
En ook deze film is geen teleurstelling, integendeel.
De film speelt zich af in het baseballmilieu, maar daar draait het op zich niet echt om, het had zich in eender welke sport kunnen afspelen.
Het gaat hem vooral om de manager en zijn manier van werken die uiteindelijk vruchten afwerp, en waartegenover iedereen sceptisch stond.
De rollen van Brad Pitt en Jonah Hill zijn zonder twijfel prima en bijzonder goed op elkaar ingespeeld, maar ook de rest van de cast mag gezien worden.
Een drama zou ik deze film niet echt willen noemen, ook gene sportfilm, wel een praatfilm, die meer dan 2 uur duurt, maar bijzonder goed is gemaakt zodat hij geen seconde verveeld.
Kortom: alweer een 'sportfilm' die me bijzonder goed is bevallen en vraagt naar meer.