Ouija (2014)

Some call it a spirit board. It has existed for centuries. It is used to communicate with the other side.

Glaasje draaien is vragen om problemen.
play

4,1 details

  • 89 Min
  • Horror
  • Verenigde Staten
89 Min Verenigde Staten

Enkele vrienden roepen met behulp van een Ouija-bord een aantal duistere geesten op en worden vervolgens geconfronteerd met hun grootste angsten.

Regie
Stiles White
Cast
Olivia Cooke, Lin Shaye, Douglas Smith, Robyn Lively, Shelley Hennig, Matthew Settle, Daren Kagasoff, Ana Coto, Sunny May Allison, Bianca A. Santos, Vivis Colombetti, Afra Sophia Tully, Sierra Heuermann, Claudia Katz, Claire Beale.
Budget
$ 5.000.000
Opbrengst
$ 102.529.779
Release
24.10.2014
Release NL
30.10.2014
Release DVD
11.08.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Stiles White | Cast: Olivia Cooke (Laine Morris), Ana Coto (Sarah Morris), Daren Kagasoff (Trevor), Bianca Santos (Isabelle), e.a. | Speelduur: minuten | Jaar: 2014

Het is donker en stil in het verlaten huis waar een groep tieners ‘s nachts stiekem inbreekt. Wanneer het licht aanspringt, blijkt er opeens iemand in de woonkamer te staan. Er klinkt een oorverdovende knal op de geluidsband. De man die plotseling verschijnt, blijkt gewoon een vriend te zijn die via de achterdeur naar binnen is gekomen, maar dat is bijzaak in de ogen van Stiles White. Hij heeft zijn kijkers weer lekker laten schrikken. Door naar de volgende goedkope truc.

Het korte moment is tekenend voor Ouija, een film die zijn complete gebrek aan originaliteit en gevoel voor spanningsopbouw probeert te maskeren door het ene schrikeffect aan het andere te rijgen. En zelfs daarin schiet deze lakse horror nog tekort. Het grootste deel van de verrassend bedoelde momenten voel je al ver van tevoren aankomen.

videotrailers & clips

alle artikelen (10)

Ouija Nieuwsberichten