Blu-Ray Review: Ouija

De succesvolle low budget horrorthriller op een basic Blu-Ray schijf.


Regie: Stiles White | Cast: Olivia Cooke (Laine Morris), Ana Coto (Sarah Morris), Daren Kagasoff (Trevor), Bianca Santos (Isabelle), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Bioscooprelease: 29 oktober 2014 | FilmTotaal recensie: Ouija

Normaal gesproken duurt het zo'n 3 tot 4 maanden tot een bioscoopfilm een Blu-ray release krijgt. De low budget horrorfilm Ouija kreeg echter pas na 9 maanden een High Definition-uitgave. Dit zal ongetwijfeld iets te maken hebben gehad met distributierechten. Of veel mensen direct 'naar de winkel zullen rennen' valt te betwijfelen.

Ondanks dat de film behoorlijk wat mensen naar de bioscoop wist te lokken, was de ontvangst bedroevend. De critici kraakte de horrorthriller tot aan het bot toe af en het publiek was uiteindelijk ook niet overtuigd. Aan de andere kant blijft het Ouija-fenomeen iets dat altijd de aandacht zal trekken, dus wie weet trekt de film het succes door op het thuisscherm. De fan kan de verfilming van het duistere spel van de Parker Brothers nu in huis halen.

Synopsis

Een groep vrienden wordt geconfronteerd met hun grootste angsten wanneer ze een oud ouija-bord gebruiken om geesten op te roepen en een boosaardige entiteit ontketenen.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Ouija bijna compleet "rotten" met 7 procent. De IMDb noteert een eveneens magere 4,4 bij 25 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de horrorfilm met een 4,7 (Stem zelf). FT-recensent Fabian Melchers kwam tot 1,5 ster naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

...Ok, de film is weinig origineel, maar ik denk dat de doelgroep voldoende tevreden wordt gesteld. - Spijker2

Box Office

Het productiebudget van Ouija bedroeg zo'n $5 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende de horrorfilm een prima $19,9 miljoen en eindigde op een mooie $50,9 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op $102,5 miljoen. De opbrengst in Nederland stokte op een redelijke 6 ton in dollars.


Film: Ouija | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: augustus 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Engels, Frans | Extra's: Adapting the Fear | Icon of the Unkown | The Spirit board: An Evolution | EAN: 5053083036669 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Universal Pictures

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Ouija zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Middels een meegeleverde code is er een Digital HD Ultraviolet-versie te verkrijgen. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor een bewerkte versie van een van de eerdere filmposters.

Beeld & geluid

Gelukkig is het beeld (2.40 : 1) van deze overwegend duistere film erg netjes. De scènes in het donker behouden details en de scherpte is fraai. Ook de kleuren zijn erg netjes, ondanks die donkere beelden. De geluidstrack, aangeleverd via een standaard Engels DTS-HD 5.1 geluidsspoor, zorgt zoals te verwachten voor de nodige schrikeffecten en spanning. Daarnaast is de dialoog prima volgbaar. Al met al is dit een degelijke schijf waarop weinig valt aan te merken.

Extra's

Met drie korte featurettes zijn de extra's voor Ouija behoorlijk beperkt gehouden en de insteek is ook niet echt heel afwisselend. The Spirit board: An Evolution kijkt naar het bordspel en de ontwikkeling ervan. In Adapting the Fear zie je beelden van achter de schermen en de nodige interviews met de makers en de acteurs. Ook Icon of the Unkown focust zich op het spel. Allemaal wat te promotioneel.

De zoveelste dertien-in-een-dozijn-horrorfilm; op een redelijke Blu-Ray uitgave

Al geruime tijd is bekend dat Ouija 2 staat gepland voor 27 oktober 2016. Het goede nieuws is dat deze wordt geregisseerd door Oculus-regisseur Mike Flanagan. Deze naam zal er waarschijnlijk wel voor zorgen dat het niveau (iets) omhoog gaat.

Deze Blu-Ray uitgave van Ouija is netjes, vooral door het degelijk beeld en geluid. Het bonusmateriaal is kort en erg promotioneel en daarmee ook weinig diepgaand. Hieronder de online featurette Moving The Planchette:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair