The Conspirator (2010)

One bullet killed the President. But not one man.

Wie de geschiedenis kent zal zich door het verhaal niet kunnen laten verrassen, maar onder de oppervlakte is het historische rechtbankdrama van Robert Redford nog altijd actueel.
play

6,5 details

  • 122 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
122 Min Verenigde Staten

Als enige vrouw wordt Mary Surratt beschuldigd als mede-samenzweerder in het proces over de moord op Abraham Lincoln. De hele natie keert zich tegen haar en ze is gedwongen een beroep te doen op haar terughoudende advocaat om de waarheid bloot te leggen en haar leven te redden.

Regie
Robert Redford
Cast
James McAvoy, Robin Wright Penn, Tom Wilkinson, Toby Kebbell, Justin Long, Kevin Kline, Evan Rachel Wood, James Badge Dale, Jonathan Groff, Alexis Bledel, Stephen Root, Colm Meaney, Danny Huston, Johnny Simmons, John Cullum.
Budget
$ 25.000.000
Opbrengst
$ 15.478.800
Release
10.09.2010
Release NL
04.08.2011
Release DVD
17.01.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Robert Redford | Cast: James McAvoy (Frederick Aiken), Robin Wright (Mary Surratt), Kevin Kline (Edwin Stanton), Evan Rachel Wood (Anna Surratt), e.a. | Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2010

De alweer bijna vijfenzeventigjarige Robert Redford hield zich in zijn carrière als regisseur meerdere malen bezig met samenzweringen en achterkamerpolitiek. In Quiz Show werd een televisiequiz door de producenten gemanipuleerd en in het recentere Lions for Lambs werd een suggestieve kijk achter de coulissen van Amerika’s ‘war on terror’ gegeven. In The Conspirator - de titel zegt het al - gaat het opnieuw om een samenzwering, meerdere tegelijkertijd eigenlijk. Redfords achtste film in dertig jaar biedt een interessante kijk op hoe blikken gevaarlijk kunnen vertroebelen in onzekere tijden.

Het is 14 april 1865 als president Abraham Lincoln, aan de macht tijdens de Amerikaanse burgeroorlog en de jaren erna, wordt doodgeschoten door een fanatieke aanhanger van de Zuidelijke Staten. De dader wordt al snel gepakt en vermoord, maar daarmee is de kous nog niet af. Terwijl het land nog nabeeft, moet iedereen die iets met het moordcomplot te maken had, terecht worden gesteld. Ook Mary Surratt, moeder van een van de handlangers. Aan oorlogsveteraan Frederick Aiken de ondankbare taak om haar te verdedigen - moeder Surratt lijkt overduidelijk schuldig. Maar schijn bedriegt. Als Aiken zelf, in een poging van zijn cliënt af te komen, haar schuld hard probeert te maken, lijken er dingen niet te kloppen. Wie zweert er nou eigenlijk met wie samen?

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The Conspirator Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Conspirator

acties