Robert Redford gaat Lincoln-film regisseren

"The Conspirator" moet over de nasleep van de moord op Lincoln gaan.

Jim Pedd 18 augustus 2009 16:24 in Algemeen
Robert Redford (Lions for Lambs) zal een film over de nasleep van de moord op Abraham Lincoln regisseren. De film, die de naam “The Conspirator” gaat dragen, zal onder andere gaan over het verhaal van Mary Surratt, een vrouw die ervan beschuldigt werd John Wilkes Booth te hebben geholpen bij de moord op Lincoln.

De producers, Greg Shapiro, Rob en Web Stone en Brian Peter Falk willen dat de opnames in de herfst beginnen. Het scenario is geschreven door James Solomon. James McAvoy (Wanted, The last King of Scotland zou bovenaan de lijst staan voor mogelijke acteurs in de film. Hij zou een van de hoofdrollen moeten spelen, welke is niet bekend.

Surratt zou de samenzweerders Wilkes Booth en David Herold hebben geholpen door de wapens waarmee Lincoln in Ford’s Theater werd vermoord, op haar terrein te verstoppen. Ze werd gearresteerd en ter dood veroordeeld.

Naast Surratt zal de film ook over een jonge held van de Unie gaan, genaamd Frederick Aiken, die Mary Surratt moest verdedigen en geloofde dat ze onschuldig was. De film zal zich dus niet afspelen tijdens en voor de moord op Lincoln, maar erna. De periode na de moord op Lincoln wordt als een van de bloedigste periodes in de Amerikaanse geschiedenis gezien, waarbij het land bijna terugviel in een nieuwe burgeroorlog. In die periode zal de film zich afspelen. Een mogelijke releasedatum is nog niet bekend.

Overigens is er nog niets nieuws bekend over de film van Steven Spielberg over de moord op Lincoln.

Voor meer informatie over de moord op Abraham Lincoln kun je de Wikipedia-pagina bekijken.

NieuwsFilm