The Lincoln Lawyer

Reviews (3)

MovieMazzter

Avatar

Film die ik nog niet eerder gezien had en naar nu blijkt heb ik wel wat gemist toen.
Dit is een van de betere rechtbank/advocaten films die ik heb gezien met zoals door anderen op dit forum al aangegeven Matthew McConaughey in topvorm. Hij zet het personage erg overtuigend neer en draagt de film van begin tot eind, daarmee aantonend dat hij echt een topacteur van deze tijd is. Dat had hij natuurlijk in andere films ook al aangetoond. De rest van de cast doet het trouwens ook prima. Het verhaal is sterk en de spanningsboog wordt goed opgebouwd met hier en daar een verrassende wending. Dit is meer een thriller dan een misdaad of drama film in mijn opinie en van het betere soort.
De muziek is ook goed gekozen. Niet alles is mijn smaak, maar het past prima bij de sfeer die de film oproept. Absoluut een aanrader voor degenen die hem nog niet gezien hebben. De overall waardering op FT is echt te laag. deze film is zeker een 8.5/10 waard.

Glennekeeeee

Avatar

Puike thriller met een schitterende Matthew McConaughey. Hoewel het opzet nogal redelijk doorsnee klinkt voor een rechtbankdrama is de film best nogal commercieel ingesteld maar wil het wel meer zijn dan simpel vermaak. De film heeft een topcast ter beschikking en hoewel er niemand echt slecht is, is dat wel het enige minpunt aan de film. Langs de ene kant leuk dat je zelfs voor de domste bijrollen een goede, best bekende acteur/actrice kan strikken, maar anderzijds denk je dan dat met die acteur of actrice hun personage meer om het lijf zou kunnen hebben. Dit komt vooral omdat er toch vooral gefocust word op het kat-en muis spel tussen advocaat en cliënt. Zowel McConaughey als Phillipe spelen hun rol overtuigend. Ook leuk is dat de kijker niet als dom word beschouwd. zoals het feit dat McConaughey's personage gewoon de zaak blijft voordoen etc, dat is duidelijk maar in vele films moet dat toch nog eens in dialoog verschijnen om de kijker nog eens te verduidelijken en dan word alles nogal vaak voorafgezegd , bij deze laten ze dat achterwege en dat geeft ook een goed gevoel als kijker. De film heeft wel even een zwak moment net over de helft en dat is jammer want anders had hier écht éen van de beste rechtbankthrillers ingezeten. Nu is het allemaal zeer vermakelijk, is McConaughey écht in superdoen in deze film, en is het verhaal meer dan onderhoudend in een goed hard tempo voor dit genre, maar het had nog net iets meer de puntjes op de i kunnen zijn.

The Lincoln Lawyer is geen gezapig rechtbankdrama maar een sterke kat-en muisthriller met een wervelende McConaughey in de hoofdrol.

8/10

Tarkus

Avatar

Puike rechtbankthriller, die aanvankelijk een beetje saai begint, maar na een half uur echt op dreef komt en je van de ene verrassing naar de andere brengt.
Zeer goede vertolkingen, zowel van Matthew McConaughey als Ryan Phillippe, en ook Marisa Tomei, die na toch even afwezig te zijn geweest, het voortreffelijk doet en aan een nieuwe carrière lijkt bezig te zijn, dit keer met serieuze rollen, al is haar bijdrage in deze film klein maar niet onbelangrijk.
Deze film heeft mijn verwachtingen overtroffen en kan ik zeer warm aanbevelen.