Paul (2011)

Who's up for a close encounter?

Reviews (3)

Glennekeeeee

Avatar

Simon Pegg en Nick Frost (vooral in GBr) zijn tegenwoordig geen onbekende namen. Pegg schitterd in eigen gemaakte films en blockbusters als Star Trek en Mission Impossible dus ik had wel wat verwachtingen van deze film door de aanwezigheid van dit talent.

En 'Paul' is zeker geen slechte komedie maar anderzijds had ik er toch meer van verwacht. Wat goed is aan 'Paul' is de cast: Frost en Pegg zijn heerlijk als duo en Wiig is een mooie aanvulling. Soms is ze irriterend maar in deze film, ook door de beperkte rol, behoud ze een perfecte dosis. Ook het personage 'Paul' is mooi neergezet al mist het uiterlijk van de alien een beetje dreiging en merk je eigenlijk dat dit wezen nooit een slechte kant te verbergen heeft. Maar het personage heeft wel een hart, net zoals de film, wat dan weer wel te prijzen is al is dat in een R rated komedie misschien niet echt een noodzaak. Ook het tempo is best aardig. Je weet dat je in een road movie ook vaak van die inzakmomenten te verduren krijgt tijdens gesprekken die de personages wat meer inhoud moeten geven en ook deze film bevat deze momenten al worden ze nooit écht zeer storend. Ook qua effects valt er niet te klagen. Paul ziet er zeer écht uit al had het ruimteschip wel een beetje een 'het geld is op' -gehalte. Toch zijn er ook wat negatieve dingen. Het verhaal is véél te cliché wat me toch wat verbaasde. buiten een toevoeging van een buitenaards wezen is dit een doorsnee roadmovie met alle gebruikelijke elementen aanwezig op de momenten die je zou verwachten. Ook de nevenverhalen en -personages zijn maar zwak en bieden geen niveau-injectie op komische situaties. Integendeel, Jason Bateman toont hier eigenlijk dat hij ook vooral niet komisch kan wezen in een komische film met dank aan het totaal onpassende personage in deze film. Ook het einde, met de nodige twists, is nogal belachelijk en werkt volledig tegendraads tegen de rest van het verhaal. We krijgen dan wel nog een leuke cameo van een iconisch personage maar zelfs dat kan de finale niet redden.

Het maakt van Paul een aangename komedie die wel gedreven wordt door de middelmaat. Anderzijds zorgen de cast en het hoofdpersonage er wel voor dat de vele clichés en zwaktes van deze film de film zelf overeind houd maar in deze film zat véél meer potentieel

6/10

Jaymz82

Avatar

Ik vond deze film zijn gehele speelduur vermakelijk met her en der een aantal hilarische grappen gestrooid.

Het flirt een beetje met wat cliché's maar aangezien de film een midden houdt tussen parodie en hommage past dat geflirt stiekem juist wel.

Inderdaad is het een verrassing dat Rogen niet irriteert als Paul. Frost & Pegg hebben we wel eens beter gezien, maar ze zakken zeker niet naar een laag niveau.

Verder leuk en misschien wel uniek aan deze film. Het kiest geen kant tussen Star Trek of Star Wars. Beide franchises krijgen wat leuke grappen en verwijzingen.

Prima ding.

shaunofthedead

Avatar

Dit is een zeer grappige film. Als kijker krijg je amper de tijd om te bekomen van de vorige grap of je ligt opnieuw plat op de grond van het lachen. Echt iedereen is goed gecast: uiteraard Simon Pegg en Nick Frost als twee übernerds, Jason Bateman als de keiharde regeringsagent en wat voor vele misschien wel de grootste verrassing is is dat de stem van Seth Rogen als Paul geen enkel moment aanzet tot irritatie. De stem van Paul is juist de noodzakelijke toevoeging om deze film boven zichzelf te laten uitstijgen. Laten we ook niet de hilarische bijrol van Sigourney Weaver vergeten, die zelfs wat te kort duurt. Ze parodieert eigenlijk zichzelf, omdat ze doorheen haar carrière altijd de keiharde tante heeft gespeeld. Kortom, de film is een voltreffer en waarschijnlijk èèn van de beste komedies die je dit jaar te zien zal krijgen.

9/10