Anonymous

Anonymous (2011)

Was Shakespeare a Fraud?

Reviews (2)

Tarkus

Avatar

Prachtige beelden, decors en kostuums die het de moeite waard maken om de film uit te kijken.
Het verhaal echter is langdradig en wat saai, de film had gerust een half uur korter gekund.
Verrassend dat de regie hier van Roland Emmerich is, iemand die bekend staat om zijn rampen- en spektakelfilms eerder dan drama's als deze.
Maar zoals gezegd, aan de prachtige beelden merk je wel dat hier een ervaren regisseur de hand in heeft.

Banned

Avatar

Interessant, boeiend, prachtig vormgegeven, sterke cast,... Anonymous heeft het allemaal in huis. Het sterke is dat Anonymous gewoon puur entertainment wil zijn, in plaats van z'n bij de haren gesleurde theorie als geloofwaardig te presenteren.
Er word niet zuinig omgesprongen met de flashbacks en tijdsprongen, maar wie er een beetje de aandacht bij kan houden en de acteurs wat kent, kan gemakkelijk de gebeurtenissen plaatsen en uit elkaar houden. Wie daar wel moeite mee heeft zal wss na een half uur al afhaken en dat is jammer want :

Een groot pluspunt is Rhys Ivans die hier schittert als hoofdpersonage Edward. Zijn spel is overtuigend en slaagt erin om z'n personage diepgang mee te geven zonder ook maar één woord te zeggen, zijn blik zegt alles en wanneer hij z'n mond openzet tijdens dialogen is het helemaal smullen. De aankleding van de film is top, net als de indrukwekkend visuele effecten. Het ziet er allemaal wel wat té gelikt uit maar dit is niet erg omdat het toch entertainment is. Net zoals de stukken van Shakespeare dat zelf zijn. Ook knap is de begin scène waar de acteur van de film klaarstaan op het hedendaagse podium en zo de film "het spel" in gang zetten. Leuk gevonden.

Ik heb ten zeerste genoten van deze film. Roland Emmerich levert hier toch z'n beste film af. Het vreemde is wel dat deze film nergens goed te plaatsen is op de cv van Emmerich. Maar het is er wel eentje om trots op te zijn. Anonymous zal geen gigantisch succes worden als Shakespeare in Love en dergelijke. Daarvoor is de film net niet toegankelijk genoeg voor een mainstream publiek. Je moet al te vinden zijn voor het onderwerp, de setting en het genre. Het is eigenlijk eentje voor de fans van gelikte kosuum drama's in de trant van "Elizabeth: The Golden Age". Al vind ik toch dat je deze boeiende film een kans moet geven. Geen meesterwerk maar wel entertainment van de bovenste plank. Ik zal niet snel de massa scène op de bevroren rivier vergeten. Wauw.