Super 8 (2011)

It arrives.

J.J. Abrams brengt een ode aan de sf-klassiekers van Spielberg. Het gaat niet om de actie, maar om de fijne sfeer en de uitmuntende groep jeugdige acteurs.
play

7,1 details

  • 112 Min
  • Mystery
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
112 Min Verenigde Staten

'Super 8' volgt een stel kinderen in de jaren ’70 die met behulp van hun Super8 camera’s een zombiefilm maken. Als ze op een treinstation een scène filmen zijn ze getuige van een treincrash, waarbij een mysterieus wezen ontsnapt.

Alt titel
Super 8: The IMAX Experience
Regie
J.J. Abrams
Cast
Elle Fanning, Kyle Chandler, Ron Eldard, Joel Courtney, Amanda Michalka, Joel McKinnon Miller, Jessica Tuck, Zach Mills, Gabriel Basso, Ryan Lee, Riley Griffiths, Britt Flatmo, Jade Griffiths, Jakob Miller, Andrew Miller.
Budget
$ 50.000.000
Opbrengst
$ 260.095.987
Release
08.06.2011
Release NL
11.08.2011
Release DVD
22.11.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: J.J. Abrams | Cast: Joel Courtney (Joe Lamb), Elle Fanning (Alice Dainard), Kyle Chandler (Jackson Lamb), Riley Griffiths (Charles), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2011

Tegenwoordig lijkt sciencefiction haast een synoniem te zijn voor knallende actie en spektakel. Van vernielzuchtige robots tot helden met superkrachten; zolang het er maar imponerend uitziet en het de oren verdooft. Dat was vroeger wel anders. In films als Close Encounters of the Third Kind en E.T. waren de personages en de sfeer veel belangrijker. Regisseur J.J. Abrams groeide er als tiener mee op en brengt met Super 8 een nostalgische ode aan het type film waar vooral Steven Spielberg succes mee had.

Dertig jaar na dato lijkt zelfs Spielberg inmiddels van dat pad te zijn afgeweken. Zijn sf-films hebben veel van hun charme verloren, om plaats te maken voor meer futuristische sensatie, zoals in Minority Report en het matige War of the Worlds (het ingetogen A.I., waarvoor het idee al in de jaren zeventig ontstond, even buiten beschouwing gelaten). Tijden veranderen nu eenmaal, maar Abrams bewijst dat een herleving nog altijd mogelijk is. Ook Spielberg gelooft er nog in. Als producent heeft hij zijn volledige zegen gegeven.

videotrailers & clips

alle artikelen (34)

Super 8 Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...de film speelt zich af in de jaren 70, wat betekent dat oudere jongeren zich erg herkennen in de sfe......"

hansbeer

"...Leuke film om een keer gezien te hebben, met geinige momentjes, overigens totaal niet te vergelijken......"

SeanDeNiro

"...Deze film haalt het totaal niet bij bijvoorbeeld ET. Erg kinderachtige scenes, leuk voor de jeugd ma......"

Super 8

acties