The Last Exorcism (2010)

Believe In Him.

Regisseur Daniel Stamm heeft veel te vaak moeite met het opbouwen (en vasthouden) van spanning.
play

5,6 details

  • 87 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
87 Min Verenigde Staten

Nadat hij jarenlang geld afhandig gemaakt heeft van gelovigen, besluit de evangelische priester Cotton Marcus zijn naam te zuiveren, door een documentaire te schieten. Hij ontvangt een brief van Louis, een arme boer, die Cotton vraagt hem te helpen de duivel weg te jagen van zijn land. Dit komt hem weg goed uit, hij kan dit immers gebruiken voor zijn documentaire. Maar dan ontmoet Cotton Nell, de dochter van Louis. En Nell is nogal ontspoord...

Regie
Daniel Stamm
Cast
Caleb Landry Jones, Tony Bentley, Louis Herthum, Shanna Forrestall, Ashley Bell, Patrick Fabian, Iris Bahr, Carol Sutton, John Wilmot, Denise Lee, Becky Fly, Logan Craig Reid, John Wright Jr., Victoria Patenaude, Justin Shafer.
Budget
$ 1.800.000
Opbrengst
$ 67.738.090
Release
03.10.2010
Release DVD
15.03.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Daniel Stamm | Cast: Patrick Fabian (Cotton Marcus), Ashley Bell (Nell Sweetzer), Louis Herthum (Louis Sweetzer), Caleb Landry Jones (Caleb Sweetzer), Iris Bahr (Iris Reisen), e.a. | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2010

“If you believe in God, you have to believe in the devil”, prijkt op de poster van . Een aardige redenering, vooral omdat het hoofdpersonage in deze film aanvankelijk als een schaamteloze oplichter wordt gepresenteerd. Met behulp van onzichtbare draadjes en geluidsopnames doet dominee Cotton Marcus zijn kerkgangers geloven dat ze door de duivel bezeten zijn, om vervolgens een exorcisme op hen uit te voeren. Zelf heeft de dominee het kerkelijke geloof al lang achter zich gelaten, maar met die nepperij kan hij in elk geval zijn gezin onderhouden. Dat de duivel zijn ongeloof aan het rammelen brengt, komt natuurlijk niet als een verrassing.

Op een dag belandt een brief van de familie Sweetzer op het bureau van Marcus. Precies zoals de breedlachende charlatan had verwacht, gedraagt de dochter van het gezin zich vreemd en wordt ‘s nachts het vee op onverklaarbare wijze om zeep geholpen. Niets meer dan een routineklus, zo denkt Marcus. Met een documentaireploeg reist hij af naar het huis van de familie om filmopnames te maken van zijn laatste duiveluitdrijving. Op een warm onthaal hoeven ze echter niet te rekenen, want vader Louis twijfelt er geen moment aan dat zijn dochter door de duivel bezeten is. Nadat Marcus met zijn lijst van listige trucjes een exorcisme in scène heeft gezet, is de familie hem dankbaar en lijkt de rust wedergekeerd. Niets is echter minder waar, want het meisje gedraagt zich in de daarop volgende dagen nog altijd vreemd.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

The Last Exorcism Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Last Exorcism

acties