Coriolanus (2011)

Nature Teaches Beasts to Know Their Friends

Reviews (3)

Tarkus

Avatar

Hoewel ik, net als velen, een hekel heb aan dialogen op zijn Shakespeare's, valt het in deze film nogal mee.
Ik was vooral onder de indruk van de vertolking van Ralph Fiennes die het hier uitstekend doet, blijkbaar weet hij zichzelf heel goed te regisseren.
Het verhaal viel ook wel mee, maar een topfilm zou ik dit zeker niet noemen.
Echt wild loop ik er niet van, maar het kon me toch wel boeien.

MovieMazzter

Avatar

Ik vroeg me na een half uur af waar het eigenlijk om gaat en dat is geen goed teken. Ben na 40 minuten afgehaakt. Het verhaal boeide me niet en de conversaties waren niet interessant. Wat me ook opviel was het gebrekkige geluid. Gefluister waarbij je het volume moet opvoeren en vervolgens explosies waarbij je ruiten springen. Slecht werk derhalve. Een film die zeer gemengde reacties oproept, maar voor mij een misser. 2/10

benjamin

Avatar

Een aparte film dat wel. Shakespeare in onze tijd, maar de dialogen bleven vrij 'ouderwets'. Dat vraagt even tijd om te wennen, maar uiteindelijk lukt dat ook. Met dank aan de acteurs, die niet gewoon zinnen declameren, maar er echt gevoel onder leggen. Van Fiennes en Chastain kon je dat wel verwachten, Butler is een aangename verrassing hier.

De film zelf is bijzonder intens en sterk in elkaar gezet. Van harde actiescènes tot de weergaloze scènes waar de moeder van Coriolanus om genade voor Rome smeekt of de verbanning. Aanrader!