Hall Pass (2011)

One week. No rules.

De makers van Dumb & Dumber en There’s Something About Mary hebben al een tijd geen komedies meer gemaakt die echt leuk waren. Hun nieuwste brengt daar geen verandering in.
play

5,4 details

  • 105 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

Een getrouwde man krijgt toestemming van zijn vrouw om een affaire aan te gaan. Het loopt uit de hand als ook zijn vrouw een buitenechtelijke relatie begint.

Regie
Bobby Farrelly
Peter Farrelly
Cast
Alexandra Daddario, Owen Wilson, Jason Sudeikis, Christina Applegate, Richard Jenkins, Tyler Hoechlin, Stephen Merchant, Nicky Whelan, Lauren Bowles, Jenna Fischer, Larry Joe Campbell, Bruce Thomas, Rob Moran, Derek Waters, Christa Campbell.
Budget
$ 36.000.000
Opbrengst
$ 83.160.734
Release
25.02.2011
Release NL
31.03.2011
Release DVD
06.09.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Peter Farrelly & Bobby Farrelly | Cast: Owen Wilson (Rick), Jason Sudeikis (Fred), Christina Applegate (Grace), Jenna Fischer (Maggie), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2011

Peter en Bobby Farrelly lieten vooral in de jaren negentig zien dat schunnige films ook leuk konden zijn. Situaties in Kingpin en There’s Something About Mary waren vaak op het randje, maar stiekem toch ook wel lachwekkend. Het is een vorm van humor die nog steeds werkt, maar dan uitsluitend met een goede premisse die de hele film overeind kan worden gehouden (denk bijvoorbeeld aan The Hangover). De Farrelly’s blijven al jaren steken in oppervlakkige verhalen met banale grappen. Hall Pass heeft nog een goede start, maar zwakt dan steeds meer af naar een saai verhaal dat volzit met gemakkelijke en platte humor.

Rick en Fred zijn twee getrouwde mannen die nog altijd hun ogen niet van andere vrouwen af kunnen houden. Hun echtgenotes hebben er genoeg van en besluiten ze een ‘hall pass’ te geven; een weekje vrij van hun huwelijk. Ze mogen zich weer gedragen als vrijgezellen, om hun obsessies uit de weg te krijgen. De dames gaan de stad uit en komen al snel tot de conclusie dat ook zij een week vrij zijn en mogen doen wat ze willen.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Hall Pass Nieuwsberichten

Laatste reacties

Magalaan

"...Leuke film, beetje braaf Amerikaans, maar zeker wel humoristisch. Ik vond hem niet vervelen...."

Glennekeeeee

"...Een film met een leuk uitgangspunt maar die vééél te braaf binnen de lijntjes blijft kleuren om echt......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Hall Pass

acties