Johnny English Reborn

Johnny English Reborn (2011)

One man. One mission. No chance.

Reviews (3)

MovieMazzter

Avatar

had dit deel nog niet eerder gezien. Zitten wel wat leuke momenten in deze film, maar al met al vond ik het toch wat tegenvallen. De makers hebben geprobeerd om er meer verhaal in te brengen (deels gelukt wat mij betreft), maar de humor zou in deze formule toch de bovenhand moeten hebben, anders ga je echt de concurrentie aan met James Bond en dat lijkt me niet de bedoeling. Juist deze mix tussen spionage/actie en humor maakt het een lastig verhaal. Daar komt nog bij dat de verrassing (voorzover mogelijk met Rowan Atkinson uiteraard) na deel 1 er wel af is dus het gevaar van herhaling (een stuntelende geheim agent) dreigt. Daarmee hangt dus alles af van de kwaliteit van de grappen en daar had meer aandacht aan besteed moeten worden in dit deel. Deel 1 heb ik een 6 gegeven, ik ben mild en geef dit deel een 5/10.

Glennekeeeee

Avatar

Aan de trailers te zien leek het eerder een C-film. Heb hem uiteindelijk toch gekeken (had deel 1 ook gezien dus) en ik moet zeggen: hij viel me zeker goed mee. Alle slechte camerawerk zat in de trailer want in de film viel het veel minder op. Leuke locaties, leuke verhaallijn, Atkinson weer op dreef én leuke knipoogjes naar o.a. Bond. Sommige effecten waren maar matig tot zeer matig maar durf dit te wijten aan het toch kleinere budget dan de grote films. Actiescènes hadden leuke mix tussen actie én humor.
Niet zo sterk, verrassend als deel 1 maar toch een aangenaam vervolg in de English-serie. Ik hoop stiekem nog op een afsluiter in de trilogie.

Tarkus

Avatar

De film begint met enkele geslaagde grappen, en er zitten er nog in de film.
Maar het geheel op zich, het verhaal, is saai en traag, zeker als je dan weet dat dit een parodie is op actiefilms à la James Bond.
Eerlijk gezegd, ondanks de enkele goede grappen, zie ik Rowan Atkinson toch liever als Mr. Bean.
Wat ik wel goed vond was de rol van Gillian Anderson (Scully uit de X-Files) die in al die jaren nog niets is veranderd en er nog altijd even knap uit ziet.