Drive Angry

Drive Angry (2011)

One hell of a ride.

Vermaak in de meest smakeloze zin van het woord met Nic Cage in de rol van zijn leven. Smullen!
play

5,3 details

  • 104 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Fantasy
  • Thriller
  • Verenigde Staten
104 Min Verenigde Staten

Wanneer de dochter van Milton (Nicolas Cage) vermoord wordt wil hij maar één ding; wraak. Hij krijgt drie dagen de tijd om de moordenaars te vinden, omdat deze ook nog eens zijn kleindochter ontvoerd hebben en ze van plan zijn om haar onder een volle maan te offeren. Hij wordt tijdens zijn wraakmissie vergezeld door Piper (Amber Heard), een jonge en sexy serveerster. In Milton's 'turbo-charged Black '71 Challenger' beginnen ze een race tegen de klok...

Regie
Patrick Lussier
Cast
Tom Atkins, Billy Burke, David Morse, William Fichtner, Jack McGee, Charlotte Ross, Nicolas Cage, Robin McGee, Christa Campbell, Amber Heard, Edrick Browne, Katy Mixon, Todd Farmer, Wanetah Walmsley, Fabian Moreno, Fabian C. Moreno.
Budget
$ 50.000.000
Opbrengst
$ 28.931.401
Release
24.02.2011
Release NL
25.02.2011
Release DVD
05.07.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Patrick Lussier | Cast: Nicolas Cage (Milton), Amber Heard (Piper), William Fichtner (‘The Accountant’), Billy Burke (Jonah King), David Morse (Webster), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2011

Over sommige films moet je niet te lang praten. Dat geldt voor de meeste films met Nicolas Cage, vooral als deze titels hebben als Drive Angry 3D. In een tijd waarin nog maar weinig mensen Nicolas Cage serieus nemen is dit wellicht de perfecte film voor zijn carrière. Extreem, over de top, belachelijk, plat, pulp; noem het wat je wilt, maar duidelijk is dat ook Cage zichzelf niet meer serieus neemt. En dat is slim, want het is lang geleden dat we er zo van hebben kunnen genieten. Drive Angry is vermaak in de meest smakeloze zin van het woord. Heerlijk.

In de openingsscène van Drive Angry zijn wij getuige van de ontsnapping van John Milton uit de hel. Hij doet dat per auto en is zichtbaar kwaad (tot zover de titelverklaring). Milton is gepikeerd omdat zijn dochter vermoord is door een sektarische groepering, die ook nog van plan is zijn kleindochter te offeren aan Satan. Het is aan een tot de tanden gewapende Milton om dit te voorkomen.

videotrailers & clips

alle artikelen (11)

Drive Angry Nieuwsberichten