In Time (2011)

Life is paid out a minute at a time

Reviews (4)

KeesjeNL

Avatar

Ik heb In Time inmiddels gezien, vond het helaas een vreselijke film. Fout op fout op fout, elke 5 minuten wel grove fouten (zon die shot-op-shot op een andere plek onder gaat, pistolen die worden vergeten om op te rapen, slechte effecten en totale onlogica met die ingebouwde wekker in de arm.) en pijnlijke stiltes tijdens gesprekken van de hoofdpersonages. In Time zit ook vol met onlogische keuzes, slecht acteerwerk (karikaturen) en locaties die we al kennen van bijvoorbeeld de films 'Terminator 2' en 'The Dark Knight Rises'. Nee, heb er niet van genoten en zelfs tijdens emotionele scenes kon ik me lach haast niet inhouden. Leuk gegeven, zeer en zeer slecht uitgewerkt.

Waar ik me ook al in het begin van de film vreselijk aan irriteerde is het volgende (WAARSCHUWING, ER VOLGEN VEEL SPOILERS):

Het kost Justin meerdere jaren van zijn leven om in de rijkste zone te geraken. Wanneer hij de dochter van de bankdirecteur ontvoerd, kan hij blijkbaar zonder controles weer in het getto geraken. Hij heeft immers nog maar een 'dag' als tijdgeld.

En hoe amateuristisch zijn die beveiligers wel niet? Justin komt overal mee weg. Ze laten zelfs toe dat één van de meest gezochte mannen op aarde kan infiltreren in de opgevoerde beveiliging van de bankdirecteur, alleen omdat Superjustin een zonnebril opdoet die lijkt op die van de bewakers. Ongelooflijk...

Die auto's slaan werkelijk nergens op, wat een lelijk design. Wie rijdt daar nou in rond in de nabije toekomst? Zelfde geld voor de kledingkeuzes met veel zwart leer.

Justin ontsnapt met een honderd-zoveel jarige rampdebiel aan een stel amateur-criminelen naar een leegstaand pand. Maar er staat om de een of andere reden wel een nieuw bankstel en een lekkere plofstoel in die ruimte. Volgende dag springt die mafketel tóch nog in het open riool vanaf een brug(waarna je een plons ziet). Als Justin dan vol afgrijzen naar beneden kijkt in het volgende shot(hij is natuurlijk nét te laat), zie je dat het water in het open riool niet eens 2 cm hoog is.

Mamma van Justin rent zonder moe te worden (niemand wordt kennelijk moe in de film, als je 25 jaar oud ben kan je blijkbaar uren zonder moe te worden rondrennen), precies in de armen van Justin die precies weet waar mamma naartoe rent. Pijnlijke scene, hier laat Justin zien een matige acteur te zijn.

Heel dat wekker-onder-de-huid-van-je-arm-concept is grote onzin als je erover gaat nadenken. Hoe komt die wekker daar, blijkbaar ontstaan die uit het niets en groeien ze mee met je lichaam. Erg goed beveiligd zijn die dingen ook niet, ik zou je armen maar goed bedekken als je in de metro stapt. Als iemand contact maakt (een hand schud bijvoorbeeld), kan die jaren van je leven stelen in seconden.

Vervolgens wordt Justin boos, zweert hij wraak, en gaat verdwaasd ontbijten en gokken in de rijkste zone. Juist, Justins wraak is zoet!

Justin rent met vriendin (en een pistool) de bus in, waarna hij er achter komt dat hij te weinig tijdgeld bij zich heeft. De onsympathieke buschauffeur wilt een korting, waardoor Superjustin nóg minder tijdgeld overhoudt en binnen enkele minuten kan sterven aan een hartaanval. In plaats van het pistool de stront in te duwen van de buschauffeur, kiest hij voor het wisselgeld. Juist, wat een mafketel.

Die tijdpolitie is te dom voor woorden, hoe vaak reizen ze bijvoorbeeld wel niet van Zone 1 naar het getto? Is het niet een stuk handiger om in het Getto te blijven en niet steeds weer naar het hoofdkwartier af te reizen? Hebben ze geen telefoonverkeer in de toekomst, mobieltjes? Tegen het eind van de film probeert de tijdpolitie met een wegblokkade Justin te weerhouden naar een ander getto te rijden in zijn maffe auto. De tijdpolitie heeft waarschijnlijk nog nooit een auto tegengehouden, want ze zetten hun auto's zo neer zodat Justin er precies doorheen kan rijden. De 'politiemacht' schiet trouwens met een geweer-type uit Oostenrijk (AUG Steyr), waarom niet meer met Amerikaanse wapens? Die zijn niet goed meer in de toekomst? De AUG Steyr is overigens een zwaar machinegeweer, maar blijken compleet nutteloos te zijn tegen de krasloze auto waarheen Justin rond vroemt.

Om de een of andere reden is Justin's vriendin een zeer zeer goede schutter, haar ALLER EERSTE KOGEL OOIT AFGEVUURD treft doel van 20 meter afstand. Wat een precisie, wat ongeloofwaardig. Een eindcijfer 3 is eigenlijk nog te veel voor deze film, wat heb ik een tijdgeld verspilt.

Glennekeeeee

Avatar

Gisteren voor de 2e keer bekeken en mijn cijfer van 7 naar 8 verhoogd. Achteraf gezien toch wel een sterke thriller waarin er een goede balans is tussen actie en dialoog. Zeker de dialogen in het eerste halfuur geven een schitterende reflectie neer op de maatschappij vandaag en dat doet een mens al even nadenken. Net op tijd word de knop omgedraaid naar actie (en een vleugje humor) zodat het niet constant een weerspiegeling is van onze materialistische maatschappij. Alle rollen worden goed vertolkt en er is duidelijk een goede klik tussen Seyfried en Timberlake. Murphy speelt altijd goed en spijtig van Wilde dat ze niet meer screentijd kreeg maar was wel nodig voor de verhaallijn harder te maken. Visueel is de film sterk, er zijn leuke knipogen naar andere films of iconen en dat maakt de film eigenlijk rond. Mits een nog groter budget had de film het nog grootser kunnen maken maar misschien is de kleinschaligheid ervan net de sterkte van deze film

8/10

IvarW

Avatar

Boeiend concept in een saaie uitvoering. Justin Timberlake acteert erg saai en slaapwekkend van Amanda Seyfried weet ik nou niet zeker of haar eng of mooi moet vinden met die kop :}Olivia Wilde had een nutteloos mini-rolletje. De film herhaalt zich veel: Dan spelen ze wat met tijd, dan wat actie, dan weer even vrijen en zo gaat het maar door. De actie zelf was saai en de film miste boeiende karakters.
En van het karakter van Cillian Murphy begreep ik niet wat hij wou bereiken.

4/10 Een orgineel concept in een slappe uitvoering om bij in slaap te vallen.

Secret1994goesFilm

Avatar

Vond ik zeker een toffe film.
Enkel was het op sommige momenten de vraag: "Wat is nu eigenlijk het plan."
Het einde is vooral gissen,want je kan niet met 100% overtuiging zeggen die en die gaan dood
Maar het was vooral tof filmpje.
Enkel vond ik het wat zwakke vijanden,
een dief Pettyfer was één van de slechtste,waar je toch meer bang van was dan
de Tijdwachter Cillian Murphy was één waarbij je het niet zeker wist blijft hij hun achtervolgen,of bedenkt hij zich uiteindelijk
Ik vond het dus vooral een goede aanrader,spijtig dat ze bij mij de film maar 2x speelden.
Justin Timberlake en Amanda Seyfried waren FANTASTISCH ;D
Justin mag voor mij meer actiefilms doen (: