Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012)

Are you a patriot or a vampire?

Een op papier interessant loopje met de historische werkelijkheid wordt volstrekt humorloos, enigszins moraliserend en zonder noemenswaardige spanning op de kijker afgevuurd.
play

5,3 details

  • 105 Min
  • Actie
  • Fantasy
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

Indiana, 1818. De negenjarige Abraham Lincoln knielt bij zijn doodzieke moeder's bed. Als zij is overleden, leert de de rouwende Abraham dat zij is vermoord door een bovennatuurlijk wezen; een vampier. Dit voedt zijn drift om de bedreiging van de vampieren en hun slavenhoudende bondgenoten te breken, waar hij zich volledig aan wijdt. Gezegend met zijn legendarische lengte, kracht en zijn behendigheid met de bijl, vertrekt Abe op een pad van wraak, dat hem helemaal naar het Witte Huis zal leiden...

Regie
Timur Bekmambetov
Cast
Anthony Mackie, Mary Elizabeth Winstead, Dominic Cooper, Rufus Sewell, Marton Csokas, Benjamin Walker, Joseph Mawle, Jimmi Simpson, John Rothman, Frank Brennan, Robin McLeavy, Curtis Harris, Lux Haney-Jardine, Cameron M. Brown, Erin Wasson.
Budget
$ 69.000.000
Opbrengst
$ 112.265.139
Release
22.06.2012
Release NL
02.08.2012
Release DVD
11.12.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Timur Bekmambetov | Cast: Benjamin Walker (Abraham Lincoln), Dominic Cooper (Henry Sturgess), Mary Elizabeth Winstead (Mary Todd), Anthony Mackie (William Johnson), Rufus Sewell (Adam), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2012

Hij werd in 1809 geboren in de Amerikaanse staat Kentucky en was van eenvoudige boerenkomaf. Toch schopte Republikein Abraham Lincoln het tot parlementslid en advocaat. De kroon op zijn politieke carrière was zijn inauguratie als zestiende president van de Verenigde Staten. Lincoln loodste het ernstig verdeelde land door de Burgeroorlog en schafte de slavernij af. Zijn voorkomen met hoge hoed en baard is in één oogopslag herkenbaar. Deze minibiografie zou je zo kunnen knippen en plakken voor de Lincoln-biopic die Steven Spielberg nu aan het afronden is. Spielberg heeft echter een niet geheel onbelangrijk detail over het hoofd gezien: Lincoln joeg namelijk in zijn vrije nachtelijke uurtjes op vampiers.

Dat was althans zijn tweede, geheime levensdoel als we meegaan in de levendige fantasie van schrijver Seth Grahame-Smith. De auteur heeft er een handje van de (literaire) werkelijkheid een stukje interessanter te maken. Zo gaf de Amerikaanse auteur bijvoorbeeld een zombiedraai aan Jane Austens Pride and Prejudice. Grahame-Smith pimpte het levensverhaal van de vermoorde Amerikaanse president op door hem een jeugdtrauma mee te geven waardoor zijn moeder het slachtoffer werd van vampiers, terwijl ze in werkelijkheid aan vergiftiging stierf. De jonge Abe is vastbesloten om alle bloedzuigers in het land te verdelgen en gaat in de leer bij de zonderlinge Sturgess, die hem alle kneepjes van het omleggen bijbrengt. Abe verhuist naar het noordelijke lllinois en gaat aan de slag als kruidenier. In zijn nieuwe woonplaats begint hij zich voor de wet en politiek te interesseren. Hij ontmoet bovendien de mooie Mary Todd en loopt een heel bataljon aan bloedzuigers tegen het ondode lijf.

videotrailers & clips

alle artikelen (18)

Abraham Lincoln: Vampire Hunter Nieuwsberichten

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...[quote=Tarkus]Prachtige beelden, indrukwekkende special effects, ook in 2D (al merk je dat het voor......"

Banned

"...[quote=Tarkus]Er zijn bewijzen dat het anders kan, maar de budgetten worden blijkbaar niet altijd go......"

Banned

"...Was er iets de moeite aan Abraham Lincoln: Vampire Hunter ? Ja de End Credits met de bloeddruppels d......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Abraham Lincoln: Vampire Hunter

acties