Skyline (2010)

If you think you can hide...if you think you can resist...if you think you can survive...You haven't seen the light.

Skyline heeft een miniem plot, inwisselbare personages en dialogen die op de lachspieren werken. De actie en visual effects maken veel goed, maar niet alles.
play

4,0 details

  • 97 Min
  • Actie
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
97 Min Verenigde Staten

Na een feestje wordt een groep vrienden midden in de nacht gewekt door een eng licht dat door het raam naar binnen schijnt. Als motten aangetrokken door een vlam lokt het licht mensen naar buiten waar ze plotseling in het niets verdwijnen. Snel ontdekken ze dat een buitenaardse kracht probeert de gehele mensheid op te slokken. Nu moet de groep overlevenden vechten voor hun vrijheid terwijl de wereld zijn geheimen prijs geeft.

Regie
Colin Strause
Greg Strause
Cast
Brittany Daniel, Eric Balfour, Donald Faison, David Zayas, Crystal Reed, Scottie Thompson, Robin Gammell, Neil Hopkins, J. Paul Boehmer, Tanya Newbould, Jackie Marin, Phet Mahathongdy, Byron McIntyre, Eliza Till, Tony Black.
Budget
$ 10.000.000
Opbrengst
$ 66.821.036
Release
12.11.2010
Release NL
03.02.2011
Release DVD
03.05.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Colin & Greg Strause | Cast: Eric Balfour (Jarrod), Donald Faison (Terry), Scottie Thompson (Elaine), David Zayas (Oliver), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2010

Skyline is het nieuwste sciencefictionschouwspel van de gebroeders Strause. Het is je vergeven als die naam je niks zegt, want de broers hebben slechts één andere film op hun cv staan: Aliens vs Predator 2. Niet bepaald een cinematografisch hoogstandje, maar de Strauses zijn dan ook bekender van hun prestaties op CGI-gebied. Een kleine selectie uit hun indrukwekkende carrière: 300, Avatar, 2012 en Iron Man 2. Voor Skyline werkten ze met een – voor Hollywoodbegrippen – minuscuul budget van tien miljoen dollar. Sterker nog, de opnamen zelf kostten maar een half miljoen dollar, de rest ging op aan het creëren van de digitale effecten. Zonder meer een indrukwekkende prestatie, al heeft het helaas niet geleid tot een topper zoals die andere films waar ze hun medewerking aan hebben verleend.

Elaine en Jarrod vliegen naar Los Angeles om de verjaardag van Jarrods beste vriend te vieren. Het feest verloopt uitstekend en de volgende ochtend liggen de bewijzen ervan verspreid door Terry’s riante appartement. Helaas staat de feestgangers een onaangename verassing te wachten als ze wakker worden: aliens zijn geland in L.A. en hebben het voorzien op de miljoenen inwoners die de stad rijk is. Al snel blijkt dat ze nergens heen kunnen en moeten ze zich gezamenlijk zien te redden terwijl de aliens steeds dichterbij komen.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Skyline Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Vrij matig scenario en nauwelijks diepgang. Het verhaal was na 15 minuten of zo al duidelijk. Specia......"

Tidus

"...Tsja deze film is gewoon een keertje leuk lekker op de bank met een drankje en hapje. Zeker geen top......"

Tarkus

"...Ondanks de vele slechte kritieken viel de film me toch nog best mee. Het is geen hoogstaand scenari......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Skyline

acties