The Ides of March

The Ides of March (2011)

Ambition seduces. Power corrupts.

De nieuwe regieklus van George Clooney is een indrukwekkend inkijkje in de race naar het Amerikaanse presidentschap. De sterke cast laat zien dat het politieke spel hard en smerig is.
play

7,1 details

  • 101 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
101 Min Verenigde Staten

Stephen (Gosling) is een ambitieuze persvoorlichter die onder campagneleider Paul Zara (Hoffman) meewerkt aan de campagne van de democratische presidentskandidaat gouverneur Morris (Clooney). Al snel valt Stephen, ondanks zijn goede intenties, ten prooi aan achterkamerpolitiek, verraderlijke manipulatie en wordt hij verleid door een jonge stagiaire (Wood). Hij probeert zich staande te houden, terwijl een journalist (Tomei) en de campagneleider van de andere grote kandidaat(Giamatti) hem tegenwerken. Als Stephen vervolgens binnen zijn eigen team op een schandaal stuit, raakt hij volledig de weg kwijt.

Alt titel
Farragut North
Regie
George Clooney
Cast
Marisa Tomei, Paul Giamatti, Evan Rachel Wood, Jennifer Ehle, George Clooney, Philip Seymour Hoffman, Jeffrey Wright, Michael Mantell, Gregory Itzin, Ryan Gosling, Max Minghella, Danny Mooney, Yuriy Sardarov, Bella Ivory, Maya Sayre.
Budget
$ 12.500.000
Opbrengst
$ 75.993.061
Release
07.10.2011
Release NL
20.10.2011
Release DVD
27.03.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: George Clooney | Cast: George Clooney (Mike Morris), Ryan Gosling (Stephen Meyers), Philip Seymour Hoffman (Paul Zara), Paul Giamatti (Tom Duffy), Evan Rachel Wood (Molly Stearns), Marisa Tomei (Ida Horowicz), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2011

De oude Romeinen duidden het midden van elke maand aan met de term ‘idus’. De bekendste idus is die van maart in het jaar vierenveertig voor Christus. Op die dag werd Julius Caesar door Brutus en andere politieke samenzweerders met drieëntwintig dolksteken om het leven gebracht. Caesar was destijds de machtigste politicus op aarde, een etiket dat je in onze tijd ook gerust op de president van de Verenigde Staten mag plakken. Dit geschiedenislesje heb je enkel nodig om de titel van het vierde lange regieproject van George Clooney te snappen. Hierin blijkt de weg naar de machtigste baan op aarde er één met hobbels, verdachtmakerijen en intriges. Precies zoals gebeurde bij Julius Caesar.

De politieke arena is vooral een smerige modderpoel. Er wordt dan ook geen enkel middel geschuwd om de tegenstander in het hemd te zetten of de beste mensen uit het andere kamp weg te kopen. Een affaire moet vanwege dreigende reputatieschade worden weggemoffeld en de pers moet je te vriend houden, maar ook weer niet te dicht in de buurt laten komen. In The Ides of March gunt Clooney ons een kijkje in de keuken van het democratische campagneteam. Als presidentskandidaat annex gouverneur Mike Morris heeft Clooney overigens maar een marginale rol. Het gaat meer om zijn campagneleiders en hun tactische strijd om de kiesmannen. De staat Ohio is van doorslaggevend belang en de talentvolle junior campagnemanager Stephen Meyers krijgt met de kijker een spoedcursus in gehaaide politieke spelletjes.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

The Ides of March Nieuwsberichten