The Cold Light of Day (2012)

Instinct is his greatest weapon.

Reviews (3)

DVD-maniac

Avatar

Nog nooit gehoord van deze film. Wat ik vreemd vond, was dat er geen rolverdeling in de tv-gids vermeld stond. Het verhaal klonk wel aardig dus dacht 'Laat ik eens kijken'. Toen ik Bruce zag verschijnen had ik meteen zin om verder te kijken. Kon me wel ergeren aan de personage van Will, nogal irritant. Vervolgens kwam Sigourney nog 'ns in beeld die overtuigend een bitch speelde dus bleef ik verder kijken. Moet wel toegeven dat de film daarna verrassend was en weinig voorspelbaar waardoor je toch verder blijft kijken. Na de dood van Martin (Bruce) dacht ik echt 'Die komt op het eind weer in beeld...omdat hij niet echt dood is'. Temeer omdat het schot hem (zo zag ik het) ergens in de schouder had getroffen en niet in het hart of hoofd. Maar uiteindelijk gebeurde dat toch niet en laat de film je met de vraag achter 'Waar draaide het nu werkelijk om?' Meestal verwacht je een ontknoping wat de film nog enigszins boeiend maakt. Maar helaas... De slechte rol van Will, de onduidelijkheid die achterblijft maakt de film uiteindelijk tot een flop. Een nogal matige actiefilm vind ik zelf. Maar goed, omdat ik toch voor een groot deel van de film op het puntje van m'n stoel zat (Wat gaat er nu gebeuren? Zou Martin alsnog leven?) geef ik het een vijfje.

Glennekeeeee

Avatar

Geen hoogstaande film, integendeel, en waarom ik een 5 geef vraag ik mezelf ook wel af :p maar anderzijds heb ik mij niet echt verveeld bij deze film. Cavill kon in deze film duidelijk nog niet wat hij wel in man of steel kon, een film dragen. zijn rol hier is ook zo dom, saai, onzorgvuldig uitgewerkt dat er volgens mij door eender welke acteur niet veel meer uit te halen viel maar toch. Willis, tja, die speelt 10 minuten zichzelf en dan hebben we het ook gehad. weaver kan nog overtuigen en al een geluk want anders had het wel heel veel zonde geweest met zo een cast. persoonlijk (ja frietgezicht) vond ik de locatie toch ook wel een pluspunt, mooie shots, aan het water, de achtervolgingen etc, mooi in beeld gebracht met oog voor de omgeving, spijtig genoeg hebben we dan het enige wat iets van kwaliteit had ook beschreven. het verhaal brengt nergens spanning, klopt vaak langs geen kanten, onwijs veel zijplots, verhaaltjes die nergens toe lijden, die er niet toe doen, of ook geen verdere kans krijgen. de actie is nog wel redelijk gefilmd maar echt entertainend word het nooit en op het puntje van je stoel zitten zal enkel kunnen gebeuren als je dringend naar het toilet moet.

waarom toch een 5? ik heb deze met zeeeer lage verwachtingen gezien, had me al vooropgesteld dat ik niet voor willis moest zien, vond de beelden wel mooi en het verhaal was ondanks de onduidelijkheden etc nog wel makkelijk kijkbaar. door de niet zo lange speelduur viel het dan ook wel mee. maar anderzijds als ik deze film echt moet schatten naar pure filmkwaliteit zou ik ook maar tussen de 1 en 2 kunnen geven, maarja.

BjornJ

Avatar

Zeer lange reactie van friet gezicht Smiley face. Ben het volledig met hem eens.

Wat een slechte film :r:r! Had van Willes wel wat anders verwacht.
Heb eerst de trailer gekeken en die zag er aardig uit, ben een Willes fan, maar dit is echt beneden alle peil. De film begint aardig, maar halverwege krijg je steeds meer het gevoel 'is dit het nou'.. Tegen het einde wordt dit gevoel steeds sterker.

Vind dit werkelijk waar de slechtste film van Willes ooit! Een zware afrader dus.

Gr