De eetclub (2010)

Reviews (4)

Kabol

Avatar

Ja, gister opnieuw gekeken. Met alle plezier. Ik ben vaak heel kritisch maar deze vind ik leuk. Thriller? Nee, meer een film over relaties. Dat er twee doden vallen is overdreven, maar zo is kennelijk het boek. Verder heb ik me prima vermaakt. En Birgit slecht? Ook hier: ik ben geen fan van haar, maar hier speelt ze een truttig vrouwtje en dat doet ze truttig-goed als je het mij vraagt.

Katniss

Avatar

Ik hou van Nederlandse films en ik hou van boekverfilmingen. De eetclub vond ik destijds een leuke thriller. De verfilming viel mij zwaar tegen. Het was maar goed dat ik het boek had gelezen en de personages al kende anders had ik de film sowieso niet kunnen volgen. Veel zwakke dialogen (veel praten, weinig zeggen) geen spanning en veel te veel personages die niet uitgewerkt worden. Bezoekers die het boek niet hadden gelezen konden de film amper volgen. Als Will Koopman (Terug naar de kust) deze film ook had geregisseerd, dan was het vast en zeker een spannende film geworden. Ik vind deze verfilming zelfs een belediging voor Saskia Noort (bij Boulevard vertelde ze namelijk ook al dat ze zelf teleurgesteld was in het eindresultaat). Zo jammer, dan zo'n spannend verhaal zo slecht verfilmd is.

Thiver

Avatar

Ik heb ooit wel eens gehoord dat NASA de film Armagaddon laat zien tijdens de training van nieuwe wetenschappers en ze dan de opdracht geeft zoveel mogelijk procedurele en natuurkundige fouten eruit te halen. De eetclub lijkt mij op zijn beurt een perfecte film om te laten zien aan beginnende scenarioschrijvers; met de opdracht zoveel mogelijk plotgaten en losse eindjes te noemen ben je volgens mij wel even bezig. Smiley face

didi

Avatar

Wat een vreselijk slechte film, vanmorgen gekeken...
Het boek ook gelezen vond ik persoonlijk ook geen topper mar de film was echt slecht.
Heel slecht acteerwerk, eigenlijk van iedereen, de besten waren nog Thom Hofmann en Mark Eeuwen, Birgit Schuurman was samen met Angela Schijf zo slecht dat het bijna lachwekkend was.
Buiten dat was er geen enkel scene die zonder een glas wijn was, alsof wij gezinnen de hele dag met glazen wijn rondlopen.
Nee het boek was al niet best, maar is een topper bij de film!!!
Jammer heel jammer.....en zonde van de tijd....