Tucker and Dale vs. Evil (2010)

This Year Spring Break is Cut Short!

Geniale mix van horror en komedie is soms wat flauw, soms ranzig maar veelal hilarisch grappig.
play

7,0 details

  • 89 Min
  • Komedie
  • Horror
  • Canada
  • Verenigde Staten
  • India
  • Verenigd Koninkrijk
89 Min Canada

In deze horrorkomedie houden twee plattelandsjongens vakantie in de bossen. Een stel jongeren viert hun voorjaarvakantie in hetzelfde bos en ziet de twee goedzakken aan voor enge moordenaars. Zelfs als het simpele duo één van de meiden van de verdrinkingsdood redt, verdenken de tieners hen van slechte bedoelingen. Hun pogingen de moordenaars te ontlopen én ze te ontmaskeren lopen alleen nogal slecht af. Sterker nog, hun angst voor de twee goudeerlijke jongens loopt uit op een bloedbad…

Regie
Eli Craig
Cast
Alan Tudyk, Katrina Bowden, Jesse Moss, Tyler Labine, Chelan Simmons, Philip Granger, Brandon Jay McLaren, Christie Laing, Alex Arsenault, Travis Nelson, Adam Beauchesne, Joseph Allan Sutherland, Karen Reigh, Angela DeCorte, Mitchell Verigin.
Release
22.01.2010
Release NL
13.01.2011
Release DVD
05.07.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Eli Craig | Cast: Tyler Labine (Dale), Alan Tudyk (Tucker), Katrina Bowden (Allison), Jesse Moss (Chad), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2010

Een groep bevallige tieners wil hun voorjaarsvakantie al kamperend in het bos vieren, maar hun vakantie loopt anders dan gepland. Totaal anders welteverstaan, want deze synopsis klinkt misschien als een clichématige tienerafslachthorror, maar is eigenlijk precies het tegenovergestelde. Tucker & Dale vs Evil parodieert het uitgangspunt van tienerhorrorfilms als I Know What You Did Last Summer op geniale wijze en zal de personages Tucker en Dale mogelijk tot culthelden laten uitgroeien.

Terwijl de twee simpele plattelandsvrienden Tucker en Dale op weg zijn naar hun ‘nieuwe’ vakantiehuisje midden in het bos, is een groep jonge studenten op weg naar een kampeervakantie in datzelfde bos. De jongeren zijn lichtelijk bevooroordeeld tegenover de plaatselijke bevolking, al is lichtelijk hier bijna een understatement. Als ze op hun eerste avond gaan skinnydippen komen ze Tucker en Dale tegen die rustig aan het vissen zijn. Als Dale vervolgens een heldhaftige daad verricht door Allison te redden van de verdrinkingsdood, worden hij en zijn vriend in plaats van bedankt, verdacht van allerlei kwaadaardige bedoelingen. De jongeren nemen het heft vervolgens in eigen handen, maar hun met angst doordrenkte strijd loopt uit op een regelrecht bloedbad.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Tucker and Dale vs. Evil Nieuwsberichten

Laatste reacties

Moviespecialist

"...Ik heb het niet zo op deze film. Te veel bloed vergiet en te weinig grappige momenten. 5.0/10..."

Banned

"...Tucker & Dale vs Evil doet iets wat Cabin in the Woods niet lukte. Iets nieuws toevoegen het horror......"

B@chelor

"...Leuke film! Een dikke 7...."