Patch Adams

Patch Adams (1998)

Based On A True Story.

Reviews (4)

asoka

Avatar

Ik heb meerdere malen braakneigingen gekregen tijdens het kijken van deze film. Op de momenten dat de ideologie van Patch Adams behandeld wordt is de film nog aardig te doen. Maar die momenten worden afgewisseld enerzijds met zogenaamd emotionele momenten met van die schijt-viool muziek op de achtergrond en anderzijds met komische momenten die totaal ongeloofwaardig zijn en zo het hele "waargebeurde" verhaal naar beneden halen.

Bronverhaal 8
Script 1
Acteurs: 6
Muziek 1
Totaal :r

Haajee

Avatar

Dit is echt een supergave film. Dit word de zoveelste keer dat ik deze film ga kijken. Voor mij blijft het een topper. En inderdaad het is ook nog gebaseerd op een ziekenhuis dat echt bestaat.
Dokters en verpleegkundigen en eigelijk alle mensen uit de zorg, hier leer je nog eens hoe je met de mens om moet gaan.

Een film met van alles er in: humor met een traan en een lach!!!
Deze moet je minstens één keer gezien hebben.T+)

Steve Harwin

Avatar

Robin Williams vind ik een erg goed acteur. De kritieken dat hij zijn hele leven een soort Mork (van Mindy) is blijven spelen heeft hij goed de mond gesnoerd met een aantal puike acteerprestaties in films als 'one hour photo' en 'insomnia'.
Los daarvan zijn er legio films die in meerdere of mindere mate het aanzien wel waard zijn. Caspar is een niemendalletje, maar Garp vind ik nog altijd een prachtige film. Ook in Goodmorning Vietnam vind ik hem prima spelen (wat heeft die man uberhaupt toch in veel films gespeeld)

Deze film... ik heb hem gezien. Kon me niet echt bekoren wegens een te hoge Jerry Springer-moraal.
Zonde van je tijd: beter een biertje drinken in de kroeg :+

KW

Avatar

Ik wil toch graag een ding kwijt. Robin Williams is een acteur van het type je-mag-em-of-je-mag-em-niet. Ik kan dat niet rationeel uitleggen, maar zo ervaar ik zijn acteer prestatie nou eenmaal (en - denk ik - menigeen met mij).

Ik snap niet echt goed waarom mensen die hem niet mogen zo graag hun mening over hem kwijt willen. Mensen die hem wel mogen prikken zó door zo'n mening heen; en mensen die hem niet mogen, komen niet eens op deze filmreacties pagina terecht; en mensen die hem niet kennen krijgen een ongenuanceerd incorrect beeld voorgeschoteld.

Ik vind het vaak nogal "vliegen vangen", wat voegt zoiets toe aan de inhoud van deze film. Net als deze tekst, eigenlijk.