Madagascar 3: Europe's Most Wanted

Madagascar 3: Europe's Most Wanted (2012)

Six years ago, they disappeared without a trace. Next summer, they finally resurface

Reviews (2)

Banned

Avatar

De eerste 10 minuten waren te slecht voor woorden. Vooral dan op narratief vlak. Het leek alsof de makers zo snel mogelijk uit Afrika wilden geraken om aan hun verhaal te beginnen. De familie van Alex wordt compleet vergeten alsof de tweede film nooit bestaan heeft.(Was dat maar zo). De personage beslissen plots na een lange tijd in Afrika om achter de pingiuns aan te gaan en kunnen nu plots toch al zwemmend een zee over?? Ook vroeg ik me af wat het doel van de personages nu eigenlijk was in de eerste scène... Het leek wel alsof de film al een halfuur bezig was en ik net inpikte. Kortom ik had er geen goed oog in voor de rest van de film.

Toch de film herpakt zich snel en heeft al meteen een leuke slechterik te pakken. Ik stond nogal sceptisch tegenover het feit dat de film zich in een circus setting zou afspelen. Is al veel gebruikt in animatie films en ik vroeg me af of Dreamworks er nog een leuke draai aan zou kunnen geven. En dat deden ze gelukkig ook. Leuke toevoegingen zijn Vitaly, Gia en Stefano. Ze voegen kleur toe aan de filmreeks en het zorgt ervoor dat we gespaard blijven van ruzies tussen Alex en Marty. Iets wat tot het vervelende toe werd uitgesponnen in de eerste twee films. De bijpersonages worden degelijk uitgewerkt maar daardoor worden Melman en Gloria wel heel erg op de achtergrond gezet en is het kleine "dans" probleem maar een mager en onnodig subplot.

Dreamworks weet met zijn animatie gewone dingen altijd grotesker en indrukwekkender te maken dan het in werkelijkheid is. Zoals in Megamind bijvoorbeeld. Ook in Madagascar 3 is dit het geval. Met dik aangezette achtervolgingen en een mooie circus show weet Dreamworks weer hun kunnen te tonen op technisch vlak. Madagascar 3 is geen topper maar is zeker geen slecht en onnodig vervolg. Eindelijk keren de dieren terug naar de Zoo De beslissing die de personages daar nemen is weinig verassend maar het is wel de meest logische. Ik ben geen fan van het Madagascar franchise omdat de humor me niet zo ligt. Toch waren de knipogen naar bekende films zeer leuk,( iets wat deel 1 ook leuk maakte) maar voor de rest heb ik niet echt moeten lachen. Madagascar 3 is degelijk gemaakt ondanks een enorme valse start. 6/10

Arteron

Avatar

Superleuke film! Heb hendig gelachen. Nu vind ik deze films sowieso geweldig en ben ook fan van enkele personages, maar ze hebben weer een leuk vervolg gemaakt! De muziek is leuk gevonden en bij sommige stukjes zelfs een super toevoeging aan de beelden. Het optreden in het circus met alle lichten en kleuren is mooi en indrukwekkend gemaakt . Enige jammere is dat ze oma er niet meer in zit :9 Die is toch wel echt hilarisch in de vorige twee delen!

8/10