The Dictator (2012)

In deze frisse en originele komedie haalt Sacha Baron Cohen als dictator Aladeen werkelijk elk komisch trucje uit de kast.
play

6,0 details

  • 83 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
83 Min Verenigde Staten

Sacha Baron Cohen speelt Aladdin, een rijke en meedogenloze dictator die gegijzeld wordt. Hij wordt vervangen door een naïeve geitenherder, die als twee druppels water op hem lijkt. Met de hulp van Zoey, een mooie vrijgevige eigenaresse van een Zen Shop, probeert Aladdin zijn macht terug te krijgen. Hij moet koste wat het kost voorkomen dat zijn land in verkeerde handen valt.

Regie
Larry Charles
Cast
Ben Kingsley, Sacha Baron Cohen, Aasif Mandvi, Rizwan Manji, Sayed Badreya, Adeel Akhtar, Horatio Sanz, Michele Berg, Elena Goode, Elsayed Mohamed, Rick Chambers, Nazanin Homa, Rocky Citron, Dawn Zimniak, Liam Campora.
Budget
$ 65.000.000
Opbrengst
$ 167.650.222
Release
16.05.2012
Release NL
17.05.2012
Release DVD
02.10.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Larry Charles | Cast: Sacha Baron Cohen (Aladeen/Efawadh), Ben Kingsley (Tamir), Anna Faris (Zoey), Megan Fox (zichzelf), e.a. | Speelduur: 83 minuten | Jaar: 2012

Sacha Baron Cohen weet als geen ander hoe hij buzz moet genereren voor zijn films. De laatste weken verschijnt hij overal als dictator Aladeen, omringd door schaars geklede vrouwelijke bodyguards met machinegeweren. Tijdens persconferenties blijft hij in zijn rol en shows als de Oscaruitreiking, waar hij as over presentator Ryan Seacrest uitstrooide, en Saturday Night Live worden aangegrepen om zijn nieuwste film te promoten. Je vraagt je dan al snel af of je het leukste deel van The Dictator al hebt gezien in de vorm van de mediastunts.

De vorige films van Cohen rond de typetjes Borat en Brüno waren gebaseerd op het feit dat nietsvermoedende personen in de maling werden genomen. De grap was dat Cohen, vermomd als een van zijn alter ego's vragen stelde en dingen deed, die anderen niet zouden durven. Er was geen grap of punchline, maar de effecten van mensen die probeerden respectvol te blijven tegenover de absurditeit van Cohen waren hilarisch. Zeker degenen die deze typetjes al jaren daarvoor hadden gezien in de Ali G Show weten hoe afhankelijk Cohen was voor zijn komedie van de onwetendheid van degene die hij in de maling nam, waarbij hij het publiek op sleeptouw nam. Sinds het globale succes van Borat, dat deels nog vast kon houden aan deze humor, zagen we met Brüno al dat die dagen van komediegoud achter hem lagen. Verdiend, maar ergens ook helaas, is hij uitgegroeid tot een van 's werelds meest herkenbare figuren. Met The Dictator kiest hij voor een volledig gescripte film.

videotrailers & clips

alle artikelen (15)

The Dictator Nieuwsberichten

Laatste reacties

Banned

"...Maar een paar keer grappig verder heb ik me stierlijk verveeld. Ik miste de scherpe bekritiserende h......"

Soufian

"...Prachtige film! Zeer genoten hiervan! Vooral het stukje in de helicopter. "911, it's the best......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Dictator

acties