Water for Elephants (2011)

Life is the most spectacular show on earth.

Reviews (2)

Glennekeeeee

Avatar

Een tegenvaller, dat is Water For Elephants voor mij.
Ik had een te hoog wannabe titanic-gevoel bij deze film. Mannelijke hoofdrol door een jongeman bij wie het leven niet van een leien dakje gaat maar op een plaats terechtkomt die zijn stoutste dromen op het eerste zicht overtreft, maar dan ondervind dat de mensen met macht en het leven daarvan niet aan hem besteed zijn, alleen een vrouw op wie hij halsoverkop verliefd word kan hem nog op die plaats houden. Het probleem is dat de locatie van dit verhaal niet echt imposant is en het niet het effect heeft om ons mee te laten voelen met Pattinsons personage. Daar verliest de film veel aan kracht en als het dan ook nog eens het standaardverhaaltje simpel afwerkt met alle voorspelbare momenten dan is er weinig aan of trekt de cast alles recht? ja, en neen. Op zich doen de 3 grootste namen waar het voornamelijk om draait degelijk, al vond ik whiterspoon en mr twilight toch echt op het randje. Waltz deed het degelijk maar eigenlijk hebben alle 3 al veel betere prestaties afgeleverd. Is de film dan een ramp? Nee, dat nu ook niet. Visueel is de film wel prachtig en de momenten waarin de 3 samen spelen is het op zich wel vermakelijk alsook de momenten van pattinson met de olifant. Het is ook de makers te prijzen de film rauw te houden t.o.v. het werken met dieren, dat gepaard met de mooie cinematografie maakt de film wel vermakelijk maar anderzijds was de chemie tussen de geliefdes wel zeer fake en ook de opbouw van de gevoelens word maar rommelig en zeer snel en vlak opgebouwd waardoor het allemaal toch net iets te kitch word. Het einde is dan weer een aaneenschakeling van voorspelbare acties die je uiteindelijk toch met een wrang nasmaakje laat zitten.

Water for Elephants is een matig drama waarin de chemie tekort komt, het verhaal te rommelig en cliché is, de cast het al beter heeft gedaan en de film het te groots ziet in opzet maar dat niet waarmaakt. Anderzijds blijft de film wel vlot kijkend en is het visueel wel een toppertje met enkele ontroerende momenten als extra'tje

4,5/10

Tarkus

Avatar

Deze film overtreft mijn verwachtingen, de naam Robert Pattinson deed me een beetje afschrikken, ik vind hem persoonlijk geen groot acteur ondanks zijn grote rol in de Twilight Saga, maar in deze prent doet hij het voor mij stukken beter.
Ook de andere leden van de cast, meer bepaald Reese Witherspoon en Cristoph Waltz zijn prima in hun rollen.
Het verhaal dat is ook puik, zoals ik reeds zei, beter dan wat ik had verwacht.
Kortom, een prima film voor de ganse familie.
Voor de dierenliefhebbers onder jullie, toch een beetje opletten, er zijn wel enkele beelden die schokkend kunnen overkomen wanneer men dieren niet al te zachtaardig behandeld, gelukkig is het maar film hé !!