The Iron Lady (2011)

Never compromise

Reviews (2)

MovieMazzter

Avatar

Margaret Thatcher had een volwaardiger biografie verdiend, Deze film is zoals in de recensie al aangegeven een wat rommelig geheel. Het heeft zeker stukken die niet zouden misstaan in een volwaardige biografie (ik doel op stukken uit haar jeugd en opmars in de politiek), maar ook weer stukken uit haar laatste levensfase waarvan ik denk moet dat nou zo vaak en lang. Feit is dat Margaret Thatcher een zeer belangrijk en invloedrijk politica is geweest en daar zou nu het zwaartepunt van de film moeten zitten. Het is immers geen film over het leven van onze oma, in welk geval we wellicht meer geinteresseerd zouden zijn in de laatste levensfase en de relatie met Denis haar man. De maker van de film heeft geen duidelijke keuze durven maken en dat pakt vaak verkeerd uit. Dat de film toch het aanzien waard is komt door Meryl Streep die een topprestatie levert. In mijn ogen is dat helaas tegelijkertijd ook het probleem. De makers zullen denken een prima film te hebben afgeleverd, de kijker zal daar toch anders over denken (op de Meryl Streep fans na uiteraard). Het materiaal had zich geleend voor een topfilm met uiteraard Meryl Streep in een glansrol. Deze film heeft mij toch achtergelaten met het gevoel van een gemiste kans. Dat ik desondanks toch een 6 geef is dankzij Meryl Streep. Met echt een goed script is een 8 zeker haalbaar maar of Meryl Streep nogmaals in de huid van Margaret Thatcher wil kruipen is maar zeer de vraag. 6/10

Tarkus

Avatar

Ik verwachtte niet dat dit een boeiende of spannende film zou zijn, maar hij is wel interessant.
De hoofdrol door Meryl Streep is ronduit verbluffend, je zou soms denken dat de echte Iron Lady aan het woord is, echt verdiend de Oscar die ze hiervoor heeft ontvangen.
Dat Margaret Tatcher een wel heel speciale vrouw was die haar wil kon doordrijven al had ze dan niet altijd gelijk, toont deze film duidelijk.
Geen boeiend verhaal dus, maar wel een film die stukken beter is dan de 'Margaret' uit 2009 die ik eerder heb gezien.
Deze film kan ik warm aanbevelen, al is het alleen maar voor de prachtprestatie van Meryl Streep.