To the Wonder (2012)

Terrence Malick komt na slechts één jaar alweer met een nieuwe film. Het is een abstracte, maar prachtig geschoten film over liefde en religie.
play

6,6 details

  • 112 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
112 Min Verenigde Staten

Verspreid over een periode van verscheidene jaren, vertelt 'To the Wonder' het verhaal van Neil (Ben Affleck), een mislukt schrijver die een liefdeloos bestaan leidt met zijn buitenlandse vriendin Marina (Olga Kurylenko). Wanneer Marina haar visum dreigt te verlopen, wordt Neil eigenlijk gedwongen om haar een huwelijksaanzoek te doen. De situatie zorgt voor spanningen en Neil voelt zich aangetrokken tot de mooie Jane (Rachel McAdams), terwijl Marina hem bedriegt met ene Charles. Beide zoeken ondertussen hulp bij priester Quintana (Javier Bardem), die Neil en Marina begeleidt, maar zo geen kans krijgt om een eigen leven te leiden. De situatie begint ook minder te worden voor hun dochter, die steeds meer problemen krijgt op school...

Regie
Terrence Malick
Cast
Ben Affleck, Rachel McAdams, Javier Bardem, Olga Kurylenko, Marshall Bell, Charles Baker, Tatiana Chilin, Romina Mondello, Tony O'Gans, Paris Always, Casey Williams, Samaria Folks, Jack Hines, Francis Gardner, Jamie Conner.
Opbrengst
$ 587.615
Release
12.04.2013
Release NL
11.07.2013
Release DVD
18.02.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Terrence Malick | Cast: Olga Kurylenko (Marina), Ben Affleck (Neil), Javier Bardem (Vader Quintana), Rachel McAdams (Jane), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2012

Terrence Malick won in 2011 de hoofdprijs op het filmfestival van Cannes met zijn magnum opus The Tree of Life. Die film betekende de vervolmaking van zijn steeds esoterischer wordende stijl, die derhalve al vanaf de eerste vertoning op Cannes het publiek verdeelde. Evenveel lofzang als hoongelach viel hem ten deel. De reacties op zijn nieuwste film To the Wonder helden bij de première in Venetië in 2012 meer naar de laatste kant over. Het is dan ook een film waarbij Malick theatrale en literaire conventies nog meer dan voorheen achter zich laat om de elementaire thema's liefde en religie te verkennen.

Het gaat Malick daarbij niet alleen om de liefde tussen twee mensen, maar ook om die tussen mens en God. Hij gebruikt hiervoor vier archetypes: de Europese vrouw (exotisch, Frans en katholiek), de man, de priester en de Amerikaanse vrouw (protestants en jeugdliefde). Pas in de aftiteling krijgen zij een naam. De enige met een naam is Tatiana, het dochtertje van de Française. De man neemt na een reis in Frankrijk beiden mee naar Texas, maar de relatie met de vrouw loopt stuk. Hij papt weer aan met een een Texaanse die hij van vroeger kent, maar ook dat is geen garantie voor geluk.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

To the Wonder Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

To the Wonder

acties