Young Adult (2011)

Everyone gets old. Not everyone grows up

De nieuwe tragikomedie van Jason Reitman mist af en toe de scherpte van zijn vorige films, maar blijft goed overeind door het scenario en de sterke rol van Charlize Theron.
play

6,4 details

  • 94 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
94 Min Verenigde Staten

Young Adult gaat over schrijfster Mavis Gary (Charlize Theron) die na haar scheiding teruggaat naar haar geboorteplaats om haar leven weer op een rijtje te krijgen. Daar ontmoet ze al snel haar oude jeugdliefde (Patrick Wilson) die nu getrouwd is en niets moet hebben van haar romantische avances.

Regie
Jason Reitman
Cast
Charlize Theron, Patrick Wilson, Patton Oswalt, Elizabeth Reaser, Collette Wolfe, Mary Beth Hurt, Louisa Krause, Jill Eikenberry, Richard Bekins, Hettienne Park, Brian McElhaney, Virginia Dare Paulin, Elizabeth Ward Land, Kate Nowlin, Rebecca Hart.
Release
09.12.2011
Release NL
01.03.2012
Release DVD
24.07.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Jason Reitman | Cast: Charlize Theron (Mavis Gary), Patrick Wilson (Buddy Slade), Patton Oswalt (Matt Freehauf), Elizabeth Reaser (Beth Slade), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2011

De hele dag is Mavis naar schoonheidssalons en kledingwinkels geweest om er zo goed mogelijk uit te zien. Straks ziet ze eindelijk na al die jaren haar oude jeugdvlam weer terug. Terwijl ze in het café wacht, bestelt ze alvast het merk bier dat ze vroeger als tieners altijd dronken. En dan komt hij binnen. Houthakkersjas, spijkerbroek, ongeschoren en te laat. O ja: hij is getrouwd en heeft net een kind gekregen. Maar Mavis blijft ervan overtuigd dat ze weer bij elkaar gaan komen.

De hoofdpersoon in Young Adult heeft, zoals we dat in de volksmond noemen, een flink bord voor haar kop. Het is wel duidelijk dat de zevenendertigjarige stadsvrouw in haar tienerjaren is blijven hangen. Dat is ook te zien aan haar carrière als schrijfster van zogenaamde Young Adult-boeken, liefdesromans voor pubers, waar ze stiekem ook persoonlijke ervaringen in verwerkt. Ze loopt flink met haar succes te koop, ook al wordt de reeks nauwelijks meer verkocht en heeft ze als ‘ghost writer’ haar naam nooit op de kaft gehad. Het is geen vrouw die gemakkelijk sympathie oproept, deze Mavis. Gelukkig hebben we hier te maken met regisseur Jason Reitman, scenariste Diablo Cody en hoofdrolspeelster Charlize Theron. Zonder hen was Young Adult waarschijnlijk al snel de mist in gegaan.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Young Adult Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Kabol

"...Ik heb genoten van deze film. Vind het geen flutverhaal maar een verhaal dat nog lang bij blijft jui......"

Screambird

"...Tja, weinig interessante prent. Slappe verhaallijn, zonder enige wending. Hij eindigt inderdaad zoal......"

Banned

"...[quote=Tarkus]Ben altijd een fan geweest van Charlize Theron, en dat ben ik nog steeds, maar deze fi......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Young Adult

acties