Bad Santa 2

Bad Santa 2 (2016)

Giving the holidays another shot.

Billy Bob Thornton had zijn Kerstmannenpak beter in de kast kunnen laten liggen voor dit rommelige, rijkelijk late en vooral inspiratieloze vervolg.
play

4,7 details

  • 92 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigde Staten
92 Min Verenigde Staten

Voortgedreven door goedkope whiskey, hebzucht en haat, gaat Willie wederom samenwerken met zijn boze kleine sidekick Marcus om een liefdadigheidsbal in Chicago van geld te ontdoen.

Regie
Mark Waters
Cast
Billy Bob Thornton, Arthur Holden, Kathy Bates, Brett Kelly, Tony Cox, Christina Hendricks, Jeff Skowron, Ryan Hansen, Cristina Rosato, Nathaly Thibault, Kyle Switzer, Jenny Zigrino, Christopher Tyson, Valérie Wiseman, Philippe Hartmann, Maria Herrera, Galia Oliel-Sabbag, Frank Fiola, Tyrone Benskin, Mark Falvo, Selah Victor, Mike Starr, Octavia Spencer, Lombardo Boyar, Dean Hagopian, Ranee Lee.
Release
23.11.2016
Release NL
24.11.2016
Release DVD
29.11.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Mark Waters | Cast: Billy Bob Thornton (Wille), Tony Cox (Marcus), Kathy Bates (Sunny), Christina Hendricks (Diane), Brett Kelly (Thurman Merman), Ryan Hansen (Regent Hastings), Jeff Skowron (Dorfman), Jenny Zigrino (Gina), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2016

De dagen worden kouder, de nachten worden langer en dat betekent voor de bioscoopbezoekers doorgaans één ding: er staat weer een rits kerstfilms voor de deur. En voor wie het niet zo op heeft met het familievriendelijke aanbod zijn er doorgaans ook altijd wel de uitzonderingen te vinden. Een goed voorbeeld is Terry Zwigoffs zwartgallige komedie Bad Santa uit 2003, waarin Billy Bob Thornton als zuipende, kettingrokende, rokkenjagende Kerstman korte metten maakt met de gezellige kerstsfeer. Hoewel de film niet onaardig werd ontvangen, dient het vervolg zich nu pas aan. Achteraf bezien had men zich die moeite beter kunnen besparen.

Sinds de gebeurtenissen uit het eerste deel heeft Willie het beroven van winkelcentra achter zich gelaten, maar zijn leven allerminst op de rails gekregen. Na het verlies van het zoveelste flutbaantje besluit hij er een einde aan te maken, maar zijn zelfmoordpoging mislukt volledig. Dan klopt zijn oude partner Marcus bij hem aan met een nieuwe klus: het bestelen van een liefdadigheidsorganisatie. Ook het inmiddels volwassen jongetje Thurman uit het eerste deel komt weer opdagen en lijkt nog steeds even geobsedeerd te zijn met de Kerstman - al is hij er met de jaren niet bepaald snuggerder op geworden. Naast de bekende gezichten voegt zich ook een nieuw lid toe aan het team: Willies asociale moeder Sunny, vertolkt door Kathy Bates.

videotrailers & clips

alle artikelen (13)

Bad Santa 2 Nieuwsberichten