The Last Stand (2013)

Retirarse es para los cobardes (Retiring is for the cowards)

Arnold Schwarzenegger beleeft zijn eerste hoofdrol in jaren met passend veel wapengekletter, maar ook met een hoop onbedoelde humor.
play

6,1 details

  • 107 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigde Staten

Voormalig LAPD-agent Owens (Arnold Schwarzenegger) heeft zich overgegeven aan het simpele leven in het kleine dorpje Sommerton Junction na een gefaalde operatie die zijn partner gehandicapt achterliet. Owens verdrijft zijn tijd daar door zich met kleine overtredingen bezig te houden als de aangewezen sheriff. Hij wordt uit zijn dagelijkse routine gehaald als er vlakbij een spectaculaire ontsnapping plaatsvindt, waarbij een drugsbaron samen met zijn bendeleden en een aantal gijzelaars in een gepantserde wagen ontsnappen. De drugsbaron besluit richting Mexico te reizen om aan de Amerikaanse autoriteiten te ontsnappen. Het enige dat hem nog in de weg staat om de grens te bereiken, is het dorpje Sommertown Junction, bewaakt door sheriff Owens.

Regie
Ji-woon Kim
Cast
Arnold Schwarzenegger, Forest Whitaker, Johnny Knoxville, Peter Stormare, Jaimie Alexander, Luis Guzmán, Harry Dean Stanton, Eduardo Noriega, Chris Browning, Richard Dillard, Zach Gilford, Sonny Landham, Titos Menchaca, Arron Shiver, Rio Alexander, Christiana Leucas, Mathew Greer, David Midthunder, Doug Jackson, James Burnett.
Budget
$ 30.000.000
Release
12.01.2013
Release NL
28.02.2013
Release DVD
02.07.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Jee-woon Kim | Cast: Arnold Schwarzenegger (Ray Owens), Forest Whitaker (John Bannister), Jaimie Alexander (Sarah Torrance), Rodrigo Santoro (Frank Martinez), Luis Guzmán (Mike Figuerola), Johnny Knoxville (Lewis Dinkum), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2013

Echte actiesterren als Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone en Bruce Willis hebben we niet echt meer. Vin Diesel en The Rock hebben hun belofte nooit echt waar gemaakt en Matt Damon en Jeremy Renner zijn eigenlijk meer ‘gewone’ acteurs die af en toe in een actiefilm spelen. Eigenlijk komt alleen Jason Statham nog in de buurt. Niet vreemd dus, dat voor een ouderwets potje knokken nog op de oude rotten vertrouwd wordt, met name te zien aan het succes van de The Expendables-films, die een hele cast aan pensioengerechtigde actiesterren bij elkaar bracht. Met The Last Stand beleeft Arnold Schwarzenegger zijn terugkeer op het witte doek in zijn eerste hoofdrol na zijn werk als gouverneur van Californië.

De actiefilms van weleer hebben vaak een verhaaltje dat zich vaak met een enkele zin laat omschrijven. The Last Stand is wat dat betreft niet anders. Als de ontsnapte crimineel Gabriel Cortez via een klein stadje de grens naar Mexico probeert over te steken, zijn de plaatselijke sheriff en een kleine politiemacht nog de enigen die hem in de weg staan. Met deze simpele opzet, de hoofdrol van Schwarzenegger en zijn filmkeuring van zestien jaar en ouder belooft The Last Stand een keiharde actiefilm te zijn. Toch wordt de plank behoorlijk misgeslagen. Simpel drama en opgeblazen actie zijn vaste prik in het genre, maar waar bijvoorbeeld Taken genoeg stijl had om daar een aantrekkelijk, maar vooral ook stoer geheel van te maken, komt The Last Stand eerder lachwekkend over.

videotrailers & clips

alle artikelen (20)

The Last Stand Nieuwsberichten

Laatste reacties

AlPac

"...Leuke ouderwetse actie film + een juiste dosis humor. Zeker geen slechte terugkeer van Arnold, maar......"

Tarkus

"...Arnie is back !! Ik vond deze prent wel best goed, voldoende actie, humor en Schwarzenegger alsof i......"

DashX

"...Leuk ouderwetse actiefilm. Veel actie, mooie autoscenes en veel droge humor ertussen. Gewoon zonder......"

The Last Stand

acties