Sleeping Beauty

Reviews (2)

Acer

Avatar

Ik heb zo het vermoeden dat Lucy een erg arme studente is, die verder werkt in een cafe/bar als schoonmaakster en ook nog eens werkt op een kantoor. De grootste moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen, de kans dient zich voor om via (Sarah) andere werkzaamheden te verrichten als speeltje voor een groepje elite klanten. Uiteindelijk raakt ze nieuwsgierig, naar wat er precies afspeelt in deze kamer. Dan koopt ze een micro camera en filmt ze de boel en terwijl ze de opname maakt, valt het verdovingsmiddel verkeerd (wellicht iets te sterk) en sterft ze bijna. Op het nippertje redt Sarah haar en voil√°, de schone slaapster ontwaakt uit haar dood (of bijna dood) En nu ga ik kijken hoe ver ik ernaast zit.

centr1no

Avatar

De Synopsis hierboven is fout (mods?).

Synopsis van Filmtotaal zelf van 15-04-2011:
Sleeping Beauty is een spannend erotisch sprookje over de studente Lucy (Browning) die verzeild raakt in een mysterieuze en verborgen wereld vol prostitutie, waar haar specialiteit de 'Sleeping Beauty chamber' is. Duidelijk verhaal toch?

Nee. Het is geen spannend en erotisch sprookje. En mysterieus alleen op de momenten dat je jezelf hardop afvraagt "waar (de fuck) gaat dit heen?".
Deze film heeft helemaal niets te maken met het Disney sprookje en het is geen traditionele hapsnap popcornfilm.

Browning speelt een studente die, ondanks meerdere baantjes, in geldnood komt en reageert op een advertentie voor een baan in de "erotische" bediening. Er blijkt echter meer geld te verdienen met een andere "service" die het bedrijfje biedt. Oude mannen vinden het schijnbaar spannend om dingen uit te vreten met bewusteloze kleine meisjes.

De werkelijke inhoud van de film zit 'm echter niet (alleen) in bovenstaand plotje maar in de (bijna volledig) emotieloze verhoudingen die de hoofdpersoon heeft met andere mensen, de symbolische verwijzingen en de afstandelijke, minimalistische en emotieloze wijze waarop alles in beeld wordt gebracht.
Met name Emily Browning en Rachael Blake zijn opvallend goed in hun rol en de meeste ondersteunende rollen komen goed mee.
Er zijn echter ook wat momentjes waar alles niet zo goed op elkaar aan lijkt te sluiten en de film even de strakke lijn verliest die er voor zorgde dat je je aandacht er bij hield. Aangezien het Julia Leighs eerste film is zou je ze dat kunnen vergeven, ware het niet dat deze film staat of valt met alle kleine details.

Minpunt van de film vond ik persoonlijk dat ik het gevoel had dat er een boodschap in moest zitten maar dat die niet overgekomen was. Of ik had 'm gemist. Of er zit geen boodschap in en het is gewoon een verdrietig verhaal over een meisje met psychische problemen.

Nogmaals; deze film is niet voor iedereen. Hij is niet spannend. Er is geen sprookje. Geen prins op een paard. Geen happy end. En zeker geen Disney op wat voor manier dan ook.
Als je deze film alleen wilt zien omdat je Emily Browning naakt wilt zien kun je beter naar een van de vele "erotische" websites gaan die de "interessante" stukjes voor je op een rijtje zetten.