The Devil's Double (2011)

Sex... Power... Too much money... What do you get a 'Prince' that has everything?

Scarface aan het Irakese hof.
play

6,3 details

  • 109 Min
  • Actie
  • Biografie
  • Drama
  • Thriller
  • België
  • Nederland
109 Min België

Baghdad, de stad waar rijke en beruchte mensen samenkomen. Alles kan hier gekocht worden, maar tegen een prijs. Dit is de wereld van Uday Hussein, de beruchte zoon van Saddam Hussein. Tegelijk is Baghdad de stad waar luitenant Latif Yahia woont. Hij lijkt enorm op Uday, en wordt daarom ook naar het paleis van Saddam opgeroepen. Daar krijgt hij een keus: of hij wordt Uday’s dubbelganger, of zijn familie wordt ter dood veroordeeld. Als hij ervoor kiest om Uday’s dubbelganger te zijn, wordt hij daarbij een van de beruchtste inwoners van Irak. The Devil’s Double is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Latif Yahia. Vanaf zijn drieëntwintigste was hij noodgedwongen diens dubbelganger en overleefde hij maar liefst elf moordaanslagen. Pas in 1991 vluchtte hij, waarna hij in Oostenrijk een boek over zijn ervaringen schreef. Op dat boek is deze film gebaseerd, iets wat helaas niet geweldig uitpakt. Op RottenTomatoes scoort de film namelijk een percentage van 56%, gebaseerd op 85 recensies, waarmee de film de status ‘rotten’ krijgt.

Regie
Lee Tamahori
Cast
Dominic Cooper, Mimoun Oaïssa, Ludivine Sagnier, Dar Salim, Raad Rawi, Amber Rose Revah, Mem Ferda, Stewart Scudamore, Akin Gazi, Nasser Memarzia, Amrita Acharia, Khalid Laith, Elektra Anastasi, Philip Quast, Pano Masti.
Budget
$ 21.051.437
Opbrengst
$ 1.284.399
Release
11.02.2011
Release NL
08.09.2011
Release DVD
27.12.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Lee Tamahori | Cast: Dominic Cooper (Uday Hoessein / Latif Yahia), Ludivine Sagnier (Sarrab), Raad Rawi (Munem), Philip Quast (Saddam Hoessein / Faoaz), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2011

Saddam Hoessein was geen lieverdje, zoveel is zeker, maar als we The Devil’s Double moeten geloven was hij een engel vergeleken met zijn zoon Uday. The Devil’s Double volgt het leven van Latif, een jongen die als twee druppels water op Uday lijkt en door Uday wordt uitverkoren zijn dubbelganger te zijn. Enkele lichamelijke ingrepen zijn nog wel te overkomen, maar het kost Latif vooral moeite om zich het extreme en walgelijke karakter van Uday eigen te maken.

Latif heeft echt bestaan en The Devil’s Double is losjes gebaseerd op zijn levensverhaal. Een verhaal dat overigens zelf ook weer losjes gebaseerd is op de werkelijkheid. Latif komt er dan ook heel goed vanaf in de film. Logisch, want wie stelt zichzelf nou moedwillig in een kwaad daglicht? Erg is het niet, want The Devil’s Double pretendeert ook nergens de volledige waarheid te vertellen. Dat blijkt wel aan het slot, als de realiteit volledig wordt losgelaten en we opeens in een Bourne-achtige film terechtkomen.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The Devil's Double Nieuwsberichten

Laatste reacties

Duck-Twacy

"...Uday is nog een sissie vergeleken wat er tegenwoordig in de regio gebeurd......."

Tarkus

"...Ik vond dit wel een goede film. Zeer gewelddadig bij momenten, zeker de scènes waarin Uday Hussein......"

pringles

"...Op papier zou dit oscarmateriaal moeten zijn, jammer dat de realiteit anders is en de film op veel f......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Devil's Double

acties